20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

32 ekip kıyasıya mücadele etti

Mamak Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Yarışması'na katılan 32 ekip birinciliği kazanmak için kıyasıya mücadele etti.

Mamak Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2008 Ankara Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Yarışması, Mamak 75. Yıl Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi.

2 gün süren yarışmada 32 ekip, yurdumuzun farklı yörelerinden sergiledikleri muhteşem oyunlar ile şenlik tadında bir yarışmaya imza attı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışmada 'Yıldızlar Geleneksel' dalında Ankara Anadolu Folklor Eğitim Merkezi, 'Yıldızlar Stilize' dalında Eskişehir Bilim Çocuk Dergisi, 'Gençler Geleneksel' dalında Ankara Polis Akademisi Koleji, 'Gençler Stilize' dalında Ankara Yenimahalle Halk Oyunları Topluluğu, 'Büyükler Geleneksel' dalında Ankara Kara Kuvvetleri Gücü, 'Büyükler Stilize' dalında Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi birinciliği elde etti.

Birincilik kupasını alan yarışmacılar Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandı.
Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yaptığı konuşmada, "Böylesine güzel organizasyonda buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki final yarışmasında da ev sahipliği yapalım. Yarışmacılar cesaret edip katıldıkları için hepsi benim gözümde birincidir. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Salih Önsoy da, "Mamak Belediyesi bu güzel organizasyonda bize kucak açtı. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmamızda bizlere destek sağladığı için Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'e şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Şahin daha sonra çeşitli illerden gelen halk oyunları eğitmenlerine katılım plaketi verdi. Halk oyunları eğitmenleri de yanlarında getirdikleri hediyeleri Başkan Şahin'e sundu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?