30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

AKP Mamak'ta kazan kaynıyor!

Adaylardan Av. Ercan Kınacı, şu an Çankırı AKP Milletvekili olan Dr. Nurettin Akman’ın il başkanı olduğu sıralarda, Akman’a karşı il başkan adayı olmuş fakat Başbakan Erdoğan’dan referans alamayınca seçimi kaybetmişti.

Şimdi ise mevcut Mamak AKP ilçe başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye başkanlığına aday olacağını açıkladığı için, İlçe Başkanlığına Başbakandan daha önce referans alamayan Ercan Kınacı’yı, kendi makamına aday gösterince, Genel Merkez’in tepkilerine maruz kaldığı öğrenildi.

Genel Merkez, mevcut başkanın, kendi makamına Kınacı’yı aday göstermesine kızarak, karşısına İl Genel Meclisi Üyesi- Mali Müşavir Habip Şeker’i karşı aday olarak çıkarttı ancak seçilemeyeceğinin anlaşılması üzerine ,kongre ertelendi.
Genel Merkez tarafından İlçe başkanı adayı olarak göstertilen Habip Şeker, herkesi kucaklayan, 500 bin nüfusun özlemini duyduğu hizmetlerin ilçeye getirilmesi için mücadele edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Mamak ilçesine hizmet etmek bir onur ve gurur meselesidir. Klasik ilçe başkanlığı anlayışından uzak bölgeye gelecek hizmetler için İktidar, Büyükşehir ve İlçe belediyesi ile koordineli bir çalışma yaparak hizmet getireceğim.7 yıldır bu koordinenin sağlanmadığı güçlü iktidar ve Büyükşehir belediyesi hizmetlerinin ilçe tam anlamıyla yansımadığını söyledi. İl başkanlığına aday olmak için ilçeden ayrılan ve Genel Başkana ve başbakana rağmen Ankara İl başkanlığına aday olan Av. Ercan Kınacı’nın tekrar ilçe başkanlığına mevcut ilçe başkanı Mesut Akgül tarafından getirilmeye çalışılması hayli düşündürücü. Aday olmayacağını ve belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayarak ilçeyi bırakan mesut Akgül ilçe başkanlığını devretmeye çalışıyor. Mamak ilçesi bu kısır döngüden kurtulmalı ve o bıraksın - o alsın o bıraksın- o alsın bu dar çerçeve siyaseti, Ak partinin herkesi kucaklayacak siyasi anlayışına uymamaktadır. Delege kimsenin ipoteğinde değildir ve emir kulu olmadığı 9 Kasımda seçimlerde ortaya çıkacaktır. Tabanda sıkıntı son dakika oyunlarını delege kabul etmiyor. Geçen kongrede son dakikada adaylıktan çekilerek yerini mevcut ilçe başkanına bırakan Mesut Akgül aldığı görev devretmeyi, Sayın Başbakana rağmen yapmamalı diyorum. İl başkanlığı seçiminde başbakana rağmen aday olan Ercan Kınacı ilçe başkanlığına getirilip, aynı senaryolar yazılıp oynanmamalıdır”

Evet AKP Mamak ilçede karışıklıklar diz boyu, lider sultasından şikayetçi olarak Refah Partisinde isyan bayrağı açmak suretiyle bu partiden ayrılıp, AKP’yi kuran AKP Genel Başkanı,şimdi aynı sultalığı AKP’de kendisi yürütüyor.Seçme ve Seçilme hakkı herkese eşit olmalı,herkesin her göreve talip alabilmesi ve aday olabilmesinin önüne çekilen bu setler özgür iradeye konmuş bir ipotek değilmidir?

İl Başkanlığına aday olan Ercan Kınacı seçimlere girmiş, seçimleri kaybetmiş ve her şey bitmişken, Mamak ilçe Başkanlığına aday olmak isteyen ve taban tarafından da çok sevilen Ercan Kınacı’nın adaylığını engellemek serbest iradeye ipotek koymak anlamını taşımaz mı?

Dilden,dile dolaşan söylentilere göre AKP Genel Başkan’ın ilçe Başkanlığına atama yapacağı ve bu şekilde de Ercan Kınacı’nın seçilmesini engellemek amaçlı AKP Mamak ilçe Kongresinin ertelendiği konuşuluyor.

 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 09:09:35
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 09:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?