29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

AKP Mamak'ta kongre heyecanı

9 Kasım'da yapılması beklenen ancak ileri bir tarihe ertelenen AKP ilçe Kongresi 16 Kasım Pazar günü Aina iş Merkezinde saat 13.00 'te yapılacak.

Daha önce 9 kasım 2008 tarihinde yapılacağı duyurulan AKP Mamak 3.olağan kongresi hazırlıkların tamamlanamadığı gerekçesiyle ,Genel Merkez ile yapılan görüşmeler neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiş ve bu durum partililer arasında çeşitli söylentilere neden olmuştu.

Halen ilçe başkanlığını yürüten Mesut Akgül'ün Mamak Belediye Başkan aday adayı olacağı için, ilçe Başkanlığına aday olmayacağı ve daha önce de İlçe Başkanlığını yürüten  ve bu kongrede aday olan Av.Ercan Kınacı'nın ilçe Başkanlığı'nı desteklediği biliniyor.

Diğer Adaylardan Habip Şeker, aday adaylığı sürecinde Mamak ilçe teşkilatında ikilik yaratmak ve ilçe teşkilatı hakkında kamu oyuna yaptığı açıklamalardan dolayı tepkiler toplamıştı.

Şeker’e Mamak AK parti tabanında kızgınlık giderek artıyor. Kongre günü olaylı bir kongre yaşanmaması için AK parti kurmaylarını Şeker konusunda uyaran AKP'liler, Ercan Kınacı’nın ilçe başkanı olarak çıkması parti içinde bölünmeleri ortadan kaldıracaktır, şeklinde görüşlerini bildirirlerken, Şeker’in İlçe başkanı olması seçimler öncesinde AK parti Mamak ilçe teşkilatın da bölünmelere neden olacaktır görüşünü de savundular.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:05:47
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 12:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?