29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

'Alo Mamak' yoğun ilgi görüyor

Mamak Belediyesi'nin, belediye hizmetlerine daha kolay ulaşılması için kurduğu 'Alo Mamak'a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde "müşteri odaklı hizmet üreticisi" olmayı hedefleyen Mamak Belediyesi'nin kurduğu Alo Mamak'a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Vatandaşların beklenti ve şikayetlerini en kısa yoldan iletmesini sağlamak ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm üretmek amacıyla 2008 yılının başında hayata geçirilen 444 0 149 No'lu Çağrı Merkezi'ni 15 bin kişi aradı. Vatandaşların talepleri asfalt seriminden vergi borcu sorgulamaya, arsa alım ve satımından imar durumu öğrenmeye kadar çeşitlilik gösteriyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Bizim amacımız hizmeti vatandaşlarımıza onları yormadan en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde götürebilmek. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeye gerek duymadan işlerini bir telefonla halledebiliyorlar. Her uygulamamız vatandaş memnuniyetine yönelik" dedi.

Çağrı Merkezi'ne ulaşan vatandaşlar, soru ve sorunlarını müşteri temsilcilerine ulaştırıyor. Tüm icracı müdürlüklerde kurulan Çağrı Merkezi'nde görevlendirilen müşteri temsilcilerinin aldığı çağrılar kayıt altına alınarak, gerekli işlemler kısa sürede yapılıyor.

Çağrı Merkezi, belediyeye gelen tüm isteklerin sınıflandırılması ve raporlanmasını da sağlıyor. "Alo Mamak" uygulaması, 7 gün 24 saat boyunca vatandaşların belediyeye gelmeden tek bir telefonla hizmete ulaşmalarını sağlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 11:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?