18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Ankara Mamak: Öğrenciler Doğukent Caddesi'ni kapattı

Ankara’da protokol yolu olarak kullanılan Doğukent Caddesi, bir arkadaşlarını trafik kazasında kaybeden yüzlerce öğrenci tarafından saatlerce trafiğe kapatıldı.

Mamak Ergenekon İlköğretim Okulu öğrencisi Serdar Erdoğan (13) önceki gün akşam okuldan evine giderken Doğukent Caddesi’nde kendisine bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ergenekon İlköğretim Okulu öğrencileri ve Akşemsettin Mahallesi sakinleri olaydan sonra protokol yolu olarak kullanılan Doğukent Caddesi’ni uzun süre trafiğe kapattı. Yola varilleri dizen öğrenciler ve mahalle sakinleri "Buraya üst geçit istiyoruz", "Belediye nerede, hani nerede" gibi sloganlar attılar. Aydınlatma direklerinin de yanmadığını söyleyen mahalle sakinleri, sürekli kaza olmasından yakınarak bir an önce üst geçit yapılmasını istediler.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Serdar’ın anne ve babası Ceylan Erdoğan ve Halil Erdoğan ise gözyaşlarına boğularak ağladılar. Öğrencilerin eylemi öğretmenlerin gelerek ikna etmesi ile son buldu.

Eylem sırasında çok sayıda çevik kuvvet ve Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri ile trafik ekipleri görev aldı.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 15:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?