19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Ankaralılara ucuz kömür müjdesi!

BELKO Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz, BELKO’nun Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ithal ettiği yüksek kalorili kömürü karsız olarak, maliyetine Ankaralılara sattığını bildirdi.

BELKO Genel Müdürü Kaygusuz, Ankara’da hava kirliliğini önlemek amacıyla yıllardır yurt dışından kalori değeri yüksek kömür ithal edildiğini, yaz aylarında petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki aşırı yükselişe paralel olarak ve şu anda dolar kurundaki artış nedeniyle kömürü geçtiğimiz yıla göre iki kat daha yüksek fiyatla ithal etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Ankaralılara kömürün alımındaki aşırı artışı fazla yansıtmamak için tamamen karsız olarak sattıklarını kaydeden BELKO Genel Müdürü Kaygusuz, 10 merkez ilçede 31 perakende satış deposuyla bu kış Ankaralıların kömür ihtiyacını karşılamak için hazır olduklarını bildirdi. BELKO Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz, kömürde BELKO markasının verdiği güven duygusunun yanı sıra, uygun fiyat ve kredi kartıyla 5 taksitte ödeme kolaylığına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kaygusuz, BELKO’nun 25 kiloluk torbalara konulan kaliteli ithal parça kömürün tonunu, peşin 630 YTL, kredi kartına ise 5 taksitle 660 YTL’den sattığını belirtti. Yapı Kredi Bankası World Card, Garanti Bankası Bonus Card, İş Bankası Maximum Card, Vakıfbank ve Akbank Axess kredi kartları ile BELKO satış depolarından 5 eşit taksitte kömür satışı yaptıklarını belirten Kaygusuz, “Ankaralılar 24 saat açık olan 211 06 00 Alo kömür hattı ve ücretsiz olan 0 800 314 53 14 numaralı telefonlarla 10 torbanın altında olmamak kaydıyla kömür siparişi verebilirler. Ayrıca BELKO bu yıl da apartman ve site yöneticilerine aldıkları kömür miktarına göre 10 aya kadar taksit imkanı tanıyor” diye konuştu. Ankara’da kömür satma izninin, Ankara Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce verildiğini kaydeden Kaygusuz, Başkent’e kömür pazarlayan firmaların BELKO’nun tespit ettiği fiyatları baz aldığını ve bu nedenle fiyatları aşırı yüksek tutamadıklarını belirterek, “Güney Afrika orijinli yüksek kalorili, dayanıklı, kaliteli kömür ve uyguladığımız hesaplı fiyat politikasıyla, Ankara’da kömür fiyatlarının aşırı ölçüde yükselmesini önleyerek, Başkent piyasasında kömür fiyatlarının makul düzeylerde kalmasını sağlıyoruz” dedi. 

KAÇAK KÖMÜRE DİKKAT!

BELKO’nun mahalle aralarında gezici satış yapan araçları bulunmadığını vurgulayan Kaygusuz, vatandaşların sahte BELKO torbalarıyla satış yapan kaçak kömür satıcılarına karşı da dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaçak kömür satıcılarından alışveriş yapanların mağdur duruma düşeceklerini tekrarlayan Kaygusuz, vatandaşlardan şüphelendikleri kömür satıcılarını ve şikayetlerini BELKO’nun 341 84 87 ve 88 No’lu telefonları ile “153 Mavi Masa” ya bildirilmelerini de istedi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 08:58:55
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 09:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?