29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Belediye çalışanına portör muayenesi

Mamak Belediyesi, personeli portör muayenesinden geçiriyor. İşçilerin portör muayenesi için Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurması gerekiyor.

Mamak Belediyesi, kurumda 4857 sayılı yasaya tabi çalışan personeli portör (bulaşıcı hastalık taşıyıcılığı) muayenesinden geçiriyor. İşçilerin portör muayenesi için Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurması gerekiyor.

Memurlar da Katılabilecek

24 Aralık’ta başlayıp, 31 Aralık’a kadar sürecek portör muayenesi kapsamında Mamak Belediyesi bünyesinde görev yapan 544 işçi sağlık taramasından geçirilecek. 6 gün sürecek uygulamanın ilk 3 günü Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde, son 3 günü ise Yeşil Bayır’da gerçekleştirilecek. Portör muayenesine, sadece işçiler değil, sağlık kontrolünden geçmek isteyen memurlar da katılabilecek.

Amaç Personeli Sağlık Kontrolünden Geçirmek

Muayene sırasında, işçilerin akciğer filmi çekilecek, boğaz ve gaita kültürüne bakılacak. Ayrıca kan testi yapılarak, özellikle Hepatit B ve C hastalığı taşıyıp, taşımadığı kontrol edilecek. Portör muayenesiyle amaç, hem personeli sağlık kontrolünden geçirmek, hem de özellikle yemekhane, çay ocağı gibi yerlerde görev yapan işçilerin varsa hastalıklarını tespit ederek, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 22:42:58
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 08:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?