29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Belediye hizmet kalitesini tescilledi

Mamak Belediyesi, ISO 9001-2000 Belgesi'ni alarak hizmet kalitesini tescilledi.

Kalite yolculuğuna 2005 yılında başlayan Mamak Belediyesi, Kasım ayında Avrupa Kalite Vakfı'nın (EFQM) Mükemmellik Modelinde Kararlılık Belgesi'ni alacak. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, kurumsal çalışmalarda kısa sürede büyük mesafeler katettiklerini söyledi.

Şahin, koydukları hedeflere emin adımlarla kararlı bir şekilde ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzalayarak, mükemmelliğin temel kavramlarını kendi kurum ve kuruluşlarımızda
benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğumuzu, sürekli iyileştirmeyi ve öz değerlendirmeyi gelişimin temel amacı olarak alacağımızı taahhüt ettik. Üstün ve kaliteli hizmet anlayışımızla Mamak Belediyesi olarak sürekli kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Gelecek için yönetim anlayışını benimsedik. Çalışmalarımızla Mamak'ın geleceğini planlarken, belediyemize de kurumsal kimlik kazandırıyoruz. 2023'de Mamak'ın kentsel dönüşümünü tamamlamış, tercih edilen, modern, yaşanabilir bir ilçe haline gelmesini hedefliyoruz" dedi.

2006 yılında ISO 9001 bayrağını dalgalandırdıklarını hatırlatan Şahin, ilk hedef olarak EFQM Mükemmellik Modelinde Kararlılık'ı belirlediklerini ve bunu da başardıklarını söyledi. Şahin, "Amacımız belediyenin bir köşesinde sergileyeceğimiz bir belge almak değil. Özümüze, vizyonumuza, hedeflerimize ulaşmak için istiyoruz. Biz bu yolda ilerliyoruz ve kararlıyız. Mükemmellik Modeli'ni tabana yaymak için de yoğun bir eğitim programı yürütüyoruz. Biliyoruz ki, kurumların en önemli kaynağı insandır. Üretimi gerçekleştiren insandır gerçeğinden yola çıkarak personelimizi ve birim yetkililerimizi, seminerler ve eğitim programlarıyla bilgilendiriyoruz. Ürettiğimiz her hizmette vatandaşlarımızın beklentilerini ve memnuniyetini ön planda tutuyoruz. "Belediye olarak vatandaş için en iyi nasıl hizmet verebiliriz?" sorusu hizmet anlayışımızın en önemli kilometre taşını oluşturuyor. Her yılın sonunda yapılanları değerlendirip, gelecek yılın hedeflerini koyuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?