20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Belediyeden eğitime %100 destek

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde öğrencilere okul kıyafeti, kırtasiye paketi, akıllı ajanda, kitap dağıtıldığını bildirdi.

Şahin, “Gelecek eğitimle kurulur” anlayışının sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek, Mamak Belediyesi olarak, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde katkılarının artarak sürdüğünü söyledi.

Okullardan 40'ının boya ve badanasının yapıldığını ifade eden Şahin, okullardan gelen talep doğrultusunda tadilat, tamirat işleri ve çevre düzenlemeleri yapıldığını kaydetti.

Şahin, kampanya çerçevesinde öğrencilere 5 bin okul kıyafeti, 5 bin kırtasiye paketi, 5 bin akıllı ajanda, 30 bin kitap, 4 bin öğretmen ajandası dağıtıldığını bildiren Şahin, “Spor salonu olmayan okul, spor yapmayan çocuk kalmasın sloganıyla spor salonu yapımlarına hız verdik. Sosyal faaliyetler, sosyal risklerin önüne geçer gerçeğinden hareketle 13 okula spor salonu kazandırıldı. Ekiplerin yürüttüğü titiz çalışmalarla bölgedeki okullar yeni eğitim-öğretim yılına tamamen hazır hale getirildi” dedi.

İlköğretim öğrencilerine yönelik olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nde öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarında vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirebildiklerini belirten Şahin, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Hüseyin Gazi, Ahmet Yesevi, Demirlibahçe, Yeni Bayındır ve Saime Kadın Bilgi Evleri'nde Mamaklı öğrencilere matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları verildiğini kaydetti.

Mamak Kültür Merkezinin bahçesine yerleştirilen dev Hayal Kumbarası ile öğrencilerin hayal dünyasına yolculuk yaptıklarını ifade eden Şahin, öğrencilerin yazıp kumbaraya attığı hayalleri Mamak Belediyesinin hayata geçirdiğini kaydetti.

DÜNÜNE SAHİP ÇIKAN GENÇLİK

Mamak'ta öğrenim gören öğrencilere yönelik her yıl geleneksel “Çanakkale Gezisi” düzenlediklerini belirten Şahin, şunları söyledi:
“Dününü unutmayan, dününe daha çok sahip çıkan ve geleceğe umutla bakan bir gençliğin yetişmesi için Mamak Belediyesi her sene 5 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürüyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında konservatuvar binası, Mamak Kültür Merkezi adı altında aslına uygun hale getirildi. Mamak Kültür Merkezinde Türk halk müziği, Türk sanat müziği, Türk tasavvuf müziği, tiyatro, halk dansları alanında konservatuvar öğrencilerine eğitimler veriliyor. Meslek edindirmeye yönelik olarak yaklaşık 1700 öğrenciye çeşitli branşlarda eğitim veriliyor. Tiyatro, sergi ve konser salonları, bilgisayar donanımlı büyük bir kütüphanenin de yer aldığı Mamak Kültür Merkezi, sanatsever başkentlilerin uğrak noktalarından biri olarak, bu alandaki önemli bir boşluğu doldurdu.”

Uygulamalı Bilim Merkezi ile bilimin temel ilkelerini öğrencilerle paylaşarak, bilim kültürünü hayatın her anına yaymayı amaçlayan bir yaklaşımı sergilemek istediklerini bildiren Şahin, “Bu amaçla öğrencilerimizin hizmetine sunduğumuz Uygulamalı Bilim Merkezinde öğrenciler, bilimin mutlak gerçekliğini yaptıkları deneylerle görüyorlar” dedi.

Şahin, bilimsel deneylerin uygulamalı olarak yapılabildiği merkezde, “Tırmanan koni, palangalar, plazma topu, optik ilüzyonlar, el bataryası, aldatan görüntü” gibi deneylerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?