25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Belediyeden Kızılay'a destek

MAMAK BELEDİYESİ'NDEN KIZILAY'A DESTEK

Mamak Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası 6 Ocak'ta başlıyor.

Mamak Belediyesi, kan bağışının düşük olduğu kış aylarında Kızılay'a destek verdi. Mamak Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle düzenlenecek kan bağışı kampanyası 6 Ocak 2010 tarihinde başlıyor.

3 gün sürecek kampanya kapsamında Mamak Belediye Başkanlığı hizmet binasının girişinde kurulacak stantta, saat 10.00-16.30 arasında sağlıklı her birey kan verebilecek. Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek için başlatılan kampanya, belediye personeli, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 18-65 yaş arası 50 kilogram üzerindeki sağlıklı her birey kampanyaya katılabilecek. Kan verme işlemi sırasında kan grubu tespit, HIV, Hepatit B ve C, Sifiliz testleri yapılacak. Sonuçların pozitif çıkması halinde kişiye özel olarak bildirilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, herkesi kan vermeye çağırdı. Yerel yönetimler olarak sosyal projelerin öncüsü olmayı sürdüreceklerini belirten Akgül, "Özellikle kış aylarında kan bağışı oldukça düşük düzeyde. Ülkemizde ne yazık ki kan bağışı pek yaygın değil. Kan kaynağı insan olan ve yapay olarak üretilemeyen tek sıvı. Herkesin günün birinde kana ihtiyacı olabilir. O günü yaşamadan, bugün sağlıklıyken kan vermeliyiz. Kızılay'a destek olmak amacıyla bu projeyi başlattık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 12:40:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 16:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?