20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Belediyeden 'Memnuniyet Anketi'

Mamak Belediyesi'nde yapılan "Çalışan Memnuniyeti Anketi", personelin belediyede çalışmaktan memnun olduğunu ortaya koydu.

Mamak Belediyesi, Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları kapsamında personele yönelik Çalışan Memnuniyeti Anketi düzenledi.

Müşteri Yönetim Sistemi'nce gerçekleştirilen anket, belediye personelinin büyük çoğunluğunun Mamak Belediyesi'nde çalışmaktan memnun olduğunu ortaya koydu.

Personelin beklentilerinin de belirlendiği ankete göre çalışanlar, piknik, futbol turnuvası, personel gecesi gibi sosyal organizasyonların daha sık düzenlenmesini istedi. Ayrıca çalışma ortamındaki fiziki koşulların düzeltilmesi, kendi görev sorumluluğundaki işler ve kurumdaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak, işle ilgili önerilerinin dikkate alınması, personelin öncelikleri arasında göze çarpıyor. Ankette, personelin ödüllendirme uygulamalarının artırılması ve iyi yaptığı işin takdir edilmesi yönünde beklentileri olduğu da tespit edildi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, iç ve dış müşterilere yönelik gerçekleştirilen anketlerle beklentileri belirleyip, iyileştirmeye açık yönleri tespit etmenin kendileri için Mamaklılara daha iyi hizmet vermenin bir aracı olduğunu ifade etti. Şahin, anket sonuçlarının Müşteri Yönetim Sistemi tarafından belediyenin kurum içi iletişim ağı aracılığıyla bütün çalışanlara duyurulduğunu bildirerek, "Tüm müdürlükler, tespit edilen alanlarda gerekli iyileştirme çalışmalarına başladı. Personelin daha huzurlu ve verimli bir şekilde görev yapabilmesi için gereken şartların, belediyenin imkanları dahilinde oluşturulması için birimlerde sürekli iyileştirme çalışmaları yürütülecek" dedi.

Başkan Şahin, Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları çerçevesinde "Mutlu personel, daha iyi hizmet üretir" ilkesinden hareketle düzenlenen anketin personelin TKY çalışmalarına adapte olması yönünden önemli olduğunu da belirtti. EFQM modelde (mükemmel belediyecilik) Kararlılık Belgesi'ni almak için kurum olarak uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şahin, "Daha iyi çalışma şartlarına sahip personelin, halkımıza da daha kaliteli hizmeti sunması kaçınılmazdır. Bu doğrultuda, çalışanlarımızın beklentilerini karşılamak da bizim için önceliklidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:40:32
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 16:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?