30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Belediyeye Kal Der’den Tam Not

Mamak Belediyesi, Kalite Derneği’nin yaptığı dış değerlendirmeler sonrası Avrupa Kalite Vakfı’nın Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Denetim sonrası yapılan toplantıda Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri kalite ve Müşteri Temsilcileri’ne hitap eden Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Hedefimiz kalite piramidinin en tepesindeki Kalite Ödülü” dedi.

Mamak Belediyesi’ne Kal Der’den Tam Not

Kalite yolculuğuna 2005 yılında başlayan, 2006 yılında ISO 9001-2000 bayrağını dalgalandıran Mamak Belediyesi, Kalite Derneği (Kal Der) tarafından yapılan dış değerlendirmeler sonrası EFQM (Avrupa Kalite Vakfı) Mükemmellik Model’inde Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Belediyenin tüm hizmet birimlerinin yanı sıra, stratejik plan hedeflerini, çalışan ve vatandaş memnuniyeti anketlerini inceleyen denetçiler, Mamak Belediyesi’ne tam not verdi. Mamak Belediyesi, Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni 26 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Spor Salonu’nda düzenlenecek uluslararası ödül töreninde alacak.

Sorumluluğumuz Daha da Arttı

Bu büyük başarının mimarı Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, denetim sonrası 18 Mart Salonu’nda Başkan yardımcıları, birim müdürleri, ISO ve MYS (Müşteri Yönetim Sistemi) Temsilcileri’ne hitap etti. Kal Der yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Başkan Şahin, sürekli geliştirme ve yenilik düşüncesine dayanan toplam kaliteyi kendilerine hedef olarak koyduklarını belirtti.

Müşteri memnuniyeti anketinin sonucunun mutluluk verici olduğunu söyleyen Başkan Şahin, neden bunu % 100’e taşımayalım? diye sordu. Aldıkları bu belgeyle sorumluluklarının daha da arttığını kaydeden Şahin, “Ürettiğimiz hizmet bizim vitrinimizdir. Artık, vitrine artık Kararlılık Belgesi’yle çıkıyoruz. Vitrine koyduğumuz mallar göstermelik olmamalı. Sürekli kaliteli ürün üretmek zorundayız” dedi. Bireysel ödüllendirme yerine, kurumsal ödüllendirmeyi desteklediklerini kaydeden Şahin, kalite kavramlarını tartışacak durumda bile değilken, 9 senede konuşulanın çok daha ilerisine geldiklerini söyledi.

“Hedefimiz Kalite Ödülü”

Başkan Şahin, “Dünya devamlı değişiyor ve gelişmeler birbirini izliyor. Mükemmellikte sınır olmadığının bilincindeyiz. Kalite yolculuğumuzda kararlıyız ve 2023’e hazırız. Bütün planlarımızı uzun vadede yaptık. Kurumlar planlarını kısa süreli yapmamalı. En az 50 yıllık planlar yapılmalı. Bu kent bundan 50 yıl önce planlanmış olsaydı şu anda bunları konuşuyor olmazdık. Biz kalite çalışmalarımıza belediyemizin bir köşesinde sergileyeceğimiz bir belge almak için başvurmadık. Biz bu belgeyi özümüze, vizyonumuza, hedeflerimize ulaşmak için istiyoruz. Hedeflerimizi büyük koyduk. Mükemmellikte Kararlılıkla yetinmeyeceğiz bundan sonraki aşama Mükemmellikte Yetkinlik ve sonrasında da piramidin en tepesindeki Kalite Ödülü” dedi.

“Makyaj Belediyeciliği Yapmıyoruz”

Mamak’ın yeni gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Biz Makyaj belediyeciliği yapmıyoruz. Makyaj yok, doğal güzellik var. Sırf göz boyamak için alt yapısı olmayan bir yere park yaparsanız, 4 yıl sonra yıkmak zorunda kalırsınız. Biz yolun en başında misyonumuzu zoru başaran imkânsızı zorlayan bir belediye olarak belirledik.100 binin üzerinde gecekondusu olan Mamak’ta, 73 bin gecekondu yıkarak, 132 bin konut yaptık. Yüzlerce kilometre yol açıp, 100’ün üzerinde rekreasyon alanı oluşturduk. İmkânsız; çalışarak, planlayarak, kararlılıkla zorlanır. Çalıştık, karşılığını aldık. Çalışmalarınızla halk ve yeni nesil sizlere minnettar kalacak. Yapılan çalışmaların ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Abdullah Ortaç/ Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:17:32
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 12:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?