24
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Çalışmalar masaya yatırıldı

Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çalışmaları çerçevesinde Yönetimi Gözden Geçirme Toplantısı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, müdürlüklerin 2009 yılında ortaya koydukları hedefler, gerçekleştirme oranları ve faaliyetler masaya yatırıldı.

2009 Değerlendirildi

ISO 9001-2008 Toplam Kalite Belgesi sahibi Mamak Belediyesi, Yönetimi Gözden Geçirme (YGG) Toplantısı’nı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün başkanlığında yaptı. Toplantıya, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, AK Parti Grup Başkanı Davut Erdem, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım ve birim müdürleri katıldı.

Çalışmalar Masaya Yatırıldı

Toplantıda, Mamak Belediyesi’ne bağlı tüm müdürlüklerin çalışmalarıyla ilgili koydukları hedefler ve bu hedeflere ait gerçekleşme oranlarının yanı sıra, faaliyetler ve stratejik hedefler masaya yatırıldı. Birim müdürleri yapılan çalışmaları Başkan Akgül’e slayt eşliğinde anlattı. Toplantı sonunda, 2010 hedefleri, stratejik hedefler, iyileştirmeye açık alanlar ile kurumun müşteri beklentilerinin alınması ve geri beslemesiyle ilgili kararlar alındı. Sistem üzerinde ciddi çalışmalar yapılacağı ve birim performanslarının ölçüleceğinin altı çizildi.

Başarıda Sınır Yok

Toplantıda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, takım çalışmasının önemine vurgu yaparak, “Hizmette de başarıda da sınır yoktur. Dünya sürekli bir değişim halinde. Bu gelişim ve değişime ayak uydurabilmek ve dış dünyayla rekabet eder duruma gelmek için yerel yönetimlere de büyük iş düşüyor. Katılımcı, yenilikçi bir anlayışla işbirliği ve dayanışma çerçevesinde, rutinin uzağında ortaya bir şeyler koymalıyız. Daha güzel noktalara hep birlikte geleceğimize inancımız tam” dedi.

Hedefler Büyük

Her başarının öncesinde bir hedef olduğunu söyleyen Akgül, “Üstün ve kaliteli hizmet anlayışımızla, vatandaşlarımızın istek ve önerilerini dikkate alarak, belediyemiz yatırımlarına yön verecek olan stratejik planımızı hazırladık. Ankara’da ISO 9001–2008 Bayrağı’nı gönderine çeken ve Avrupa Kalite Vakfı EFQM’in Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk belediyeyiz. Hedefimiz Mamak’ı yaşam kalitesi yüksek, tercih edilen modern bir ilçe haline getirmek. Gelecek için yönetim anlayışımız çerçevesinde sürekli kendimizi yenileyip, geliştiriyoruz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?