29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

CHP yerel seçimde iddialı

CHP Mamak İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CHP’lilerin salona sığmadığını belirten CHP Genel Sekreteri Önder Sav :’’ Bu coşkulu toplulukla 29 Mart Yerel seçimlerinde Tuzluçayır meydanında Mamak’taki başarıyı kutlayacaklarını’’ ifade etti.

Mamaklı kadın ve gençlerin enerjisinin ilçede bazı şeyleri değiştirmeye başladığının ifade eden Sav, ’’Sizler emeklerinizi birleştirip çalışırsanız, hiç kuşku duymuyorum, 29 Martta kendi evimizin önünü süpüreceğiz. Bu seçimlerde önce Gazi Şahin’i, sonra 15 yıldır Ankara’da padişahlık yapan Melih Gökçek’i tahtından indirip hak ettikleri yere göndereceğiz.’’diyen Sav, bunu gerçekleştirebilmeleri için de buradaki coşkunun sandıklara taşınmasını isteyerek, önceki seçimlerde 40 bin seçmenin sandığa gitmediğini, bunların çoğunun sosyal demokrat eğilimli olduğunu söyleyen Sav: AKP’lilerin bütün seçimlerde üstüne düşen görevlerini koşarak yerine getirdiğini ifade etti. 

’’Bizim bir kısım seçmenimiz gönül kırgınlığını bahane ediyor, önemsenmediği gibi bir alınganlığa kapılıyor ve evinde televizyon seyretmeyi yeğliyor.Bizim böyle bir lüksümüz olamaz. Ülkemizin karanlığa doğru yol aldığı bir dönemde içi vatan sevgisiyle dolu olan bir seçmenin önümüzdeki seçimlerde evinde oturmaya hakkı yok. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı ve  yapmak zorundadır. Sandığa giden AKP seçmenini, evinde oturan CHP seçmeninden üstün tutarım, hiç olmazsa gelip demokratik görevini yerine getiriyor. Ben CHP’liyim demek yetmez, CHP’li olmanın gereğini yapmak, kurucusu Mustafa Kemal’e layık olmak gerekir. Önümüzdeki 29 Mart seçimi iktidara dur deme seçimidir, yaptıklarının hesabının sorulacağı seçimdir. Eğer 29 Mart 2009’da Mamak ve Büyükşehir Belediyesini kazanırsak, iktidar erken seçime gitmek zorunda kalacak.’’Yerel seçimlerde gösterilecek başkan adayının bölgeyi bilmesinin önemine değinen Sav, ’’Mamak Belediyesi Başkan adayımız kesinlikle Mamak dışından biri olmayacak, Mamaklı olacak, Mamak’ın kahrını çeken ve Mamak’ı bilen birisi olacak’’ dedi.

Mamaklı kadınların başarıda büyük rol oynayacaklarını anlatan Sav, Ulu Önder Atatürk’ün Türk kadınına verdiği önemi, pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tanıdığını ve bu haklarla Türk kadınına ne kadar güvendiğini gösterdiğini kaydetti.

Daha sonra Önder Sav, konuşmasının ardından salondakilerle birlikte kürsüde 10. Yıl Marşını söyledi.CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ise Türkiye’nin tarihi bir dönemden, çok zor günlerden geçtiğini belirtti. Nesrin Baytok, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini, terör ve yolsuzlukların arttığını savundu.

CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Mamak İlçe Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Gençlik Kolları Başkanı Serhat Öner ve Mamak Kadın Kolları Başkanı Döndü Doğan’ında bir konuşma yaptığı toplantı ,partililerin AKP hükümeti aleyhindeki tazahhüratları altında sona erdi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:27:15
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 12:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?