25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Daha yeşil bir Mamak

Mamak Belediyesi, ilçe sakinlerine soluk alma imkanı sağlayan, kentin havasını değiştiren parkların yapımını sürdürüyor. Toplam 204 parka sahip olan ilçede bu yıl hedef 14 parkı daha halkın hizmetine sunmak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 6 parkın da revize edileceğini belirterek, “Mamaklılar’ın yeşil alan ihtiyacına cevap verecek çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Yeşil Alanlar Çoğalıyor

Mamak, yeşil alanlarıyla nefes alıyor. Mamak Belediyesi, kentin akciğerleri olarak işlev görev yapan park ve yeşil alan çalışmalarını sürdürüyor. 204 parka sahip olan Mamak’ta, toplam yeşil alan miktarı 3 milyon 278 bin m²’ye yükseldi. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 6.56 m² oldu.

Her Şey Düşünülüyor

Mamaklılar’ın soluk aldığı, ailelerin rahatça vakit geçirebildiği, çocukların oyun oynayabildiği parkların 17’sinde şelale, 16’sın da ise havuz bulunuyor. İlçede, vatandaşların spor yapabilmesi için yaklaşık 13 bin metre uzunluğunda 20 adet koşu yolu oluşturuldu.

14 Park Daha

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu yıl hedeflerinin 14 parkı daha ilçe sakinlerini hizmetine sunmak olduğunu bildirdi. 6 parkın da revize edileceğini belirten Başkan Akgül, kentsel dönüşüm ve gelişim projelerini hayata geçirirken, vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyacını karşılayacak çalışmaları ihmal etmediklerini söyledi.

Modern Anlayış

Akgül, parkların modern bir anlayışla, çevre kültürüne uygun peyzaj uygulamalarıyla oluşturulduğunu kaydetti. Parklarda yer alan yürüyüş alanları ve fitness aletlerinin Mamaklılar’a sağlıklı bir yaşam için spor yapma fırsatı sunduğunu söyleyen Akgül, çocukların da oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirebildiklerini kaydetti.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 10:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?