19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Demiryolu işçileri iş bırakacak

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) , TCDD Genel Müdürlüğü'nün makasçı, manevracı ve gardfren unvanlarının "Tren Teşkil Memuru' unvanı altında birleşmesi ile işçi sayısının azaldığını, az işçi ile çok iş sebebiyle ölüm ve ağır yaralanmalar olduğunu kaydedildi.

Demiryolu işçileri, bugün iki saatlik iş durdurma eylemi gerçekleştirecekler. Gerçekleştirecekleri eylem nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası; (BTS) , TCDD Genel Müdürlüğü'nün makasçı, manevracı ve gardfren unvanlarının "Tren Teşkil Memuru' unvanı altında birleşmesi ile işçi sayısının azaldığını, az işçi ile çok iş yapılması sebebiyle ölüm ve ağır yaralanmalar olduğunu kaydettiler.

Son olarak 19 Ocak tarihinde Balıkesir Gar'ın da Tren Teşkil Memuru olan Lütfi Aygören'in iki tampon arasında kalarak vefat ettiği belirtilen açıklamada, "İnsanca çalışma koşullarından uzak tüm bu uygulama ve düzenlemelere karşı çıkmak için Bugün saat 10.00'la 12.00 arasında hizmet üretmeyeceğiz. Bu kapsamda saat 11.00'da Ankara Gar'ında toplanarak tabutla birlikte TCDD Genel Müdürlüğü önüne yürüyeceğiz" denildi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 09:27:50
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 09:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?