19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Dilekçe devri kapandı!

Mamak Belediyesi, telefon belediyeciliği çalışmaları kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Vatandaşlar, TC kimlik numarasını yazıp 0532 444 0 149’a mesaj atarak, belediye vergi borcunu öğrenebilecek, başvuru, talep ve şikayetlerini iletebilecek. Hatta yapılacak başvurular, resmi dilekçe olarak kabul edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamaklılar’ın belediyeye gelmeye gerek duymadan sadece cep telefonlarıyla bütün hizmetlerden yararlanabileceğini söyledi.

Dilekçeye Son

Mamak Belediyesi’nde dilekçe devri geride kaldı. Belediye, ilçe halkına daha hızlı ve etkin hizmet vermek için telefon belediyeciliği çalışmaları kapsamında SMS Hizmet Hattı’nı devreye soktu. Vatandaşlar belediyeye gelmeye gerek kalmadan bütün işlemlerini cep telefonu aracılığıyla halledebilecek.

0532 444 0 149

Mamaklılar, SMS Hizmet Hattı’nı iki farklı amaçla kullanabilecek. TC kimlik numaralarını 0532 444 0 149’a mesaj atarak, belediyeye olan vergi borcunu öğrenebilecek. Ayrıca başvuru, talep ve şikayetlerini dilekçeye gerek kalmaksızın yine TC kimlik numaralarını tuşlayarak, kısa mesaj ile 0532 444 0 149’a SMS veya MMS gönderebilecek. Vatandaşlardan gelen dilek, öneri ve şikayetler kayda alınıp, en kısa zaman dilimi içerisinde ilgili müdürlüğe yönlendirilecek.

Resmi Dilekçe

Resmi dilekçe olarak değerlendirilecek başvuru sonrası, kişiye bir başvuru numarası mesajla gönderilecek. Vatandaşların başvurusu www.mamak.bel.tr’de ilgili müdürlük tarafından yanıtlanacak. Kişinin telefonuna başvuru cevabı, mesajla link olarak gönderilecek.

“Tüm Hizmetler SMS’le”

SMS aracılığıyla vatandaşlar, eğitim-kültürden sağlık hizmetine, fen işlerinden emlak işlemlerine kadar geniş bir yelpazede belediyenin verdiği tüm hizmetlerden yararlanabilecek. Bir kere mesaj yollayıp TC kimlik numaralarını bırakan vatandaşların, atacakları diğer mesajlarda tekrar kimlik numarasına yazmalarına gerek kalmayacak. Sistemle, başvuruların dijital arşivde toplanması da sağlanacak.

İletişim Çağı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çağımız iletişim çağı. Mamaklılar’a en hızlı ve etkin şekilde hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle bürokratik işlemleri ortadan kaldırarak, mesaj hattını hizmete sunduk. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeye gerek duymadan, cep telefonları aracılığıyla bütün hizmetlerimizden faydalanabilecek” dedi.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 10:52:52
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 10:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?