31
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edildiği tarih olan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocuk haklarına sahip çıkmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, “Mamak Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz uygulamalarla topluma “sağlıklı ve yararlı” bireyler kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Mamak Belediyesi Laika Akbilek Bilgi Evinde düzenlenen programa ev sahipliği yapan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin’in yanı sıra , Ankara İl Başkan Yardımcısı Asım Beyhan ve Ömer Ünlü, MKYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Yeğin, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Taslak,Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu, Seçim İşleri Başkanı İsmail Ekinci, Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Halil İbrahim Taslak ,Yönetim Kurul Üyeleri ve çok sayıda veli katıldı.

Başkan Şahin; Çocuğun Eğitim Hakkı Kaçınılamaz Ve Ertelenemez

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin;” Mamak Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz uygulamalarla topluma “sağlıklı ve yararlı” bireyler kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklar ne kadar iyi eğitilir, ne kadar sağlıklı kılınırlarsa, toplumumuz gelecekte o kadar güçlü olur. Onun için çocuklarımızın eğitimine, bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan sağlıklı olmalarına önem veriyoruz. Çocuğun eğitim hakkı kaçınılamaz ve ertelenemez. Çözümü ortaya koyarak ellimizi bizlerde taşın altına koyarak hizmet veriyoruz. Anne ve çocuklarımızın burada olması bizleri memnun etti”dedi.

Renk, Dil, Irk Ayrıt Edilemez

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Taslak,çocukların renk, ırk, dil, ayırt etmeksizin haklarından yararlandığını belirterek, ailelerin çocukların yanlarında olup en küçük şeylerin onların en büyük mutluluğu edeceğini unutmamalarını söyledi.

Bilgi Evlerine Yoğun İlgi

Başkan Şahin Bilgi evlerine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Bilgi Evleri’nin sayısının yükseleceğin müjdesini verdi.

Başkan Şahin Çikolata Dağıttı.

Bu anlamlı etkinlikte Bilgi Evleri öğrencileri tarafından şiirler okundu. Program sonunda Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından çocuklara kitap ve çikolata dağıtıldı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:54:21
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 12:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?