30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Duvarlarda çiçek açıyor!

Mamak Belediyesi, tual olarak kullandığı boş duvarları, doğa resimleriyle güzelleştiriyor.

Yağlı boya kullanılarak yapılan resimlerle, boş duvarlar köhne görüntüsünden kurtarılıp, kent estetiğine yakışır bir hale getiriliyor.

Mamak’ta duvarlar resimlerle güzelleşiyor. Mamak Belediyesi tual olarak kullandığı boş duvarları, doğa resimleriyle süslüyor.

Yağlı boya kullanılarak yapılan manzara resimlerinde, doğanın bütün güzellikleri boş duvarlarda hayat buluyor.

Resim çalışması için, geniş duvarlar ve köprü altlarındaki boşluklar tercih ediliyor. 4 mevsim doğa manzaralarının yansıtıldığı duvarlar, Mamaklılar’ın da beğenisini topluyor.

Dev bir sanat atölyesi!

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçeyi güzelleştirmek için sanatsal çalışmalara hız verdiklerini belirterek, “ Çevrenin güzelleşmesi ve daha yaşanabilir olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mamak’ı dev bir sanat atölyesi haline getiriyoruz. Çevremizi güzelleştirmek adına uygun gördüğümüz, yerlere doğa resimleri çiziyoruz. Duvarları boş görüntüsünden kurtarıp, göze hitap eder hale getiriyoruz” dedi.

Mamak İlköğretim Okulu’nun duvarına Çanakkale Zaferi’ni resmettiklerini hatırlatan Başkan Şahin, "Duvarların resimlerle süslenmesiyle, hem görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor, hem de pozitif bir görüntü ortaya çıkıyor” dedi.

Abdullah Ortaç / Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 11:06:59
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 11:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?