19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Engelli minikler gönüllerince eğlendi

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, hasta çocukları Hacivat-Karagöz ve palyaço gösterileriyle güldürdü. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören minikler ve aileleri yılbaşı kutlamasında Kent Tiyatrosu’yla keyifli bir gün geçirdi.

Hastanede Engelli Miniklere Yılbaşı Eğlencesi

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören yürüme engelli çocukların moral kazanması ve sağlıklarına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla gösteri yaptı. Kent Tiyatrosu tarafından organize edilen yılbaşı kutlamasıyla, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin üst katı balonlarla gelin gibi süslendi. Yürüme engelli minikler de yılbaşı şapkası ve gözlük taktı.

Palyaço Gösterisi Coşturdu

Palyaço ekibi, tekerlekli sandalyeleriyle sahne kenarında yerlerini alan çocuklara ve ailelerine yönelik yarışmalar düzenleyip, çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Birbirinden eğlenceli yarışmalara, hastane personeli de katıldı. Deve-cüce ve sandalye kapma yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çocuklarını tedavi ettirmek için gelen anneler de hoş vakit geçirdi.

Hacivat-Karagöz Gösterisi

Eğlenceli yarışmaların ardından Kenan Olpak eğitmenliğinde Mamak Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Kent Tiyatrosu, çocuklara Hacivat-Karagöz gösterisi sundu. Eğitici içerikli gösteride, Hacivat ve Karagöz’ün konuşmalarıyla, anlamlı mesajlar verildi. Ailelerin de katılım gösterdiği oyuna şarkılarla eşlik eden minikler, ikilinin tatlı atışmalarıyla eğlencenin tadına vardı.

Başkan Şahin’e Teşekkür

Yiyecek ve içecek servisinin de ihmal edilmediği programda, hastane yönetimi miniklere hazırladığı sürpriz hediyeler verdi. Yeni yılda çocukların ve bütün hastaların sağlıklarına kavuşmalarını temenni eden hastane yönetimi, amaçlarının minikleri hastane ortamından biraz olsun uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin’e teşekkür eden yetkililer, her ay bir belediyenin desteğiyle eğlence tertip etmeyi planladıklarını bildirdi.

 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 09:38:03
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 09:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?