24
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Evde bakım hizmetine devam

Mamak Belediyesi 2010 yılında da evde bakım ve sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Bu yıl içerisinde 6 bin aile daha Mamak Belediyesi’nin bu örnek sağlık hizmetinden yararlanacak.

6 Bin Ev

Mamak Belediyesi sağlık alanında öncü projesi evde bakım ve sağlık hizmetiyle 2010 yılında da vatandaşların yanında olacak. Mamak Belediyesi bu yıl 6 bin evi ziyaret ederek, sağlık güvencesi olsun olmasın kimsesiz, yardıma muhtaç kişilere sağlık hizmeti götürecek.

Uzman Ekip

Evde bakım ekibinde, uzman doktorlar, sosyal hizmet uzmanları, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire görev yapacak. Ekip, haftanın 6 günü sağlık ihtiyacı olanlara hizmet verecek. Şeker, tansiyon, kalp, felç vb kronik hastalığı olanlarla, yalnız yaşayanlar, engelliler, yatalak olanlara öncelik verilecek.

Hizmetten Yararlanmak İçin

Hizmetten faydalanmak isteyenler, Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurabilecekleri gibi, telefonla 550 70 68- 550 70 36- 550 70 31-550 70 57 numaralı telefonları arayabilecek. Ayrıca, hastalar www.mamak.bel.tr üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Sürekli Bakım

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ekiplerin ev ev tarama yapacağını belirterek, “Bölgemizde yaşayan insanlara bakmak zorundayız. İnsan olarak da bu bizim görevimiz Hasta veya bakıma ihtiyaç duyan ya da hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza yaşadıkları ortamda profesyonel ve deneyimli sağlık personelimizle bu hizmeti veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde geçtiğimiz sene 10 bin 700 kişiyi sağlık taramasından geçirdik. Bu hastalardan sürekli bakıma ihtiyaç duyan yaklaşık bin kişi tespit ettik. Kronik rahatsızlığı bulunan bu kişiler bu yıl da düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilecek” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 09:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?