30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

'Evde bakım ve sağlık' hizmeti sürüyor

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çalışmalarımızı hata payının en aza indirgenmesi gereken sağlık alanında da uyguluyor ve sürekli kendimizi yeniliyoruz" dedi.

Mamak Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında örnek projesi 'Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti'nin 3. ayağı başladı. 4 bin 550 ailenin büyük bir başarı ile tetkik ve tedavisinin yapıldığı uygulamanın son ayağında 2 bin 250 aileye daha sağlık hizmeti götürülecek.

Önceki yıllarda uyguladığı projeyi daha da genişleten Mamak Belediyesi, sosyal güvencesi olmayan ancak tedavi ve operasyona ihtiyaç duyan hastaların, hastanede tedavi görmesini sağlayacak. Uzman doktorlar tarafından yürütülen uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, mahalle muhtarlıklarına şahsen başvurabilecek. Ayrıca, Mamak Belediyesi'nin 444 0 149 No'lu "Alo Mamak" hattına veya 550 70 68 No'lu telefona müracaat edebilecek.

Sağlık hizmetlerine özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "ISO 9001-2000 Belgesi'ne sahip olan belediyemizde yapılan tüm sağlık hizmetlerini kalite kontrolü altında gerçekleştiriyoruz. Hizmetleri etkili, verimli ve kaliteli anlayışla sunabilmek için bir felsefe, yaşam biçimi olan Toplam Kalite Yönetimi'ni her birimimizde uygularken, insan hayatının çok değerli olduğu ve hata payının mümkün olduğu kadar azaltılması gereken sağlık alanında da TKY ile ilgili çalışmalarımıza çok büyük önem veriyoruz. Kurumumuzda sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması, hizmet süreçlerinin denetlenmesi, hasta ve yakınlarının memnuniyetinin ölçülmesi başta olmak üzere düzenli işleyen bir denetim yapısı oluşturduk. Uluslararası Avrupa Kalite Vakfı'nın verdiği Mükemmellikte Kararlılık Belgesi'ni almaya hak kazanan bir belediye olarak, sürekli hizmet kalitemizi artıyoruz" dedi.
Başkan Şahin, projeyi gelecek yıl da hayata geçirmek için şimdiden bütçe ayırdıklarını ifade ederek, "Projemizin en önemli özelliği sürekli uygulanabilir olması. Mamak'ta oluşturduğumuz sağlık çemberini daha da genişleteceğiz. Kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olsun olmasın vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?