25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Evlilik Okulu'nda ilk mezuniyet

Mamak Belediyesi Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi. 30 kursiyer Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kursiyerleri medeni cesaretlerinden dolayı tebrik eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Amacımız toplumun temel direği olan aile kurumunun sağlıklı bir şekilde ayakta durmasına yardımcı olmak” dedi. Törende, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Başkan Akgül’e plaket takdim etti.

Sertifika Töreni

Mamak Belediyesi Mamak Yardımlaşma Derneği’nin, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği işbirliği ile açtığı Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi. Kursiyerlere sertifikaları Mamak Kültür Merkezi Turkuaz Salon’da düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan vekili Erdal Ak, Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer, TÜGED Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve kursiyerlerin yakınları katıldı.

30 Kişi Mezun Oldu

Sevgi dolu ve mutlu bir evliliğin sırlarını paylaşmak için açılan Evlilik Okulu’ndan 30 öğrenci mezun oldu. 2 ay süreyle okulda Okulda, öğrencilere, evlilikte sağlıklı iletişim, eşlerin birbirini tanıması, aile içi iletişim, erkek ve kadın gözüyle evlilik ve sağlıklı birey konuları anlatıldı.

“Evliliğin Sürekli Olması”

Evlilik hazırlığı yapan bireyler ve evli olan çiftler için açılan okulun sertifika töreninde konuşan Başkan Akgül, “Bizim belediye olarak görevimiz nikah kıymak. Bizim toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz ise nikahla başlayan evliliğin sürekli olması. Okulu açarken amacımız, toplumun temel direği olan aile kurumunun sağlıklı bir şekilde ayakta durmasını sağlamak. Bundan sonra da talep geldiğinde, bu projeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Akgül’e Plaket

Bir toplumun temelini ailenin oluşturduğunu söyleyen Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan da aile yapısına bakarak, o toplumun geleceğinin de görülebileceğini belirtti. Erdoğan, Evlilik Okulu’nun devlet projesi haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, Başkan Akgül’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Eşinden Sürpriz

Başkan Akgül, kursiyerlere sertifikalarını vererek, gösterdikleri medeni cesaretten dolayı kutladı. Sertifika töreninin sürprizini ise kursiyer Büşra Uzun’un eşi yaptı. Eşi, Büşra Uzun’u tebrik ederek, çiçekle birlikte sertifikasını verdi.
 

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?