29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Fatma nineye başkan sahip çıktı

Kulakları ve gözleri işlevini tam yerine getiremeyen 122 yaşındaki Fatime Gül'e, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin sahip çıktı.

Belediye başkanının talimatıyla gözleri tedavi edilen Fatime nineye işitme cihazı takıldı.

Sağlık kontrollerinden geçirilen Fatime Gül'ün gözlerindeki aşırı derecedeki iltihap 5 günlük antibiyotik tedavisiyle giderilirken, daha rahat görebilmesi için numaralı gözlük yazıldı.

Bir kulağı yüzde 90, diğer kulağı ise yüzde 100 desibel oranında işitme kaybı yaşayan Fatime nineye işitme cihazı da takıldı. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından daha önce eşini kaybettiği için taziye ziyaretinde bulunduğu Fatime nineye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Gül'e tekerlekli sandalye armağan eden Şahin, Fatime ninenin gözlüklerini kendi elleriyle taktı. Fatime Gül'ün "Devlet baba hoş geldin" sözleri karşısında duygu dolu anlar yaşayan Şahin, artık işitebilen Fatime Gül'le bir süre sohbet etti. Başkan Şahin'in "Beni duyabiliyor musun teyzecim" sözlerine karşılık olarak Fatime nine, "Oğlum seni duyabiliyorum, ancak anlayamıyorum. Akıl eski zaman akılları. Kaldı mı kafada? Kocam öldü, bana oğlum bakıyor. Bana sahip çıktınız, ne olur beni aralıkta bırakmayın" dedi.

Gül ailesinin diğer fertlerinin de sağlık kontrolünden geçirilmesi ve ihtiyaçlarının temin edilmesi için talimat veren Başkan Şahin, belediye olarak Mamak'taki yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürebilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Şahin, "Bunun için evde bakım ve sağlık hizmetiyle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik projelerimizi uyguluyoruz. Periyodik olarak onların muayenelerini yapıyoruz. Uzun zamandır devam eden çalışmalarımızla bin 500 aileye evde bakım ve sağlık hizmeti verdik. Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın ayağına bu hizmeti götürdük. Bin 100 yaşlımızı da uygulama kapsamında tedavi ettirdik. Bu çalışmamız örnek oluşturdu, hatta hastaneler de kullandı" diye konuştu.

Türkiye'nin en yaşlısı olan Fatime ninenin de kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Fatime nine kırılması güç bir rekora koşuyor. Biz onların hizmetkarıyız. Onlar bize Allah'ın emaneti. İnsanlara hizmet en güzel görev" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?