25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Gençlerbirliği Futbol Okulu Mamak'ta

Mamak Belediyesi tarafından yapılan ve Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne devredilen Yenibayındır Mahallesi’ndeki spor tesisi Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın katıldığı törenle açıldı. Mamak Belediye Başkanı Akgül, ilçeye yüzme havuzlu büyük bir spor kompleksi kazandıracaklarının müjdesini verdi

Gençlerbirliği Spor Tesisleri

Mamak gençler profesyonelliğe ilk adımı Gençlerbirliği Spor Tesisleri’nde atacak.
Mamak Belediyesi tarafından yapılan ve Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne devredilen Yenibayındır Mahallesi’ndeki spor tesisi törenle açıldı.

Bakan Özak Açtı

Açılışa, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç katıldı. Standart ölçülerde çim sahaya sahip spor kompleksi, fitnes alanı,400 metre koşu yolu, basketbol ve futbol sahası, tenis kortları, idari bina, tribün, otopark ve oturma alanlarından oluşuyor.

Futbola İlgi Büyük

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tesislerin Mamak’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, “Bölgemizde futbola ilgi çok fazla. Biz de belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda kendimize yaptığımız spor kompleksini Gençlerbirliği Spor Kulübüne devrettik. Gençlerimiz profesyonelliğe burada adım atacak” dedi.

Spor Kompleksi Müjdesi

Amaçlarının hem bölge insanına hem de spora meraklı gençlere hizmet etmek olduğunu belirten Akgül, belediyelerin işinin fen işleri çalışmaları olmadığına vurgu yaptı. Kurumlararası işbirliğine önem verdiklerini söyleyen Akgül, insana yatırım yaptıklarını belirtti. Akgül, Mamak’a yüzme havuzunun da içinde bulunduğu büyük bir tesis yapacaklarının da müjdesini verdi.

Cavcav’dan Teşekkür

Gençlerbirliği Kulubü Başkanı İlhan Cavcav da Mamak’ta yatırımların süreceğini belirtti. Cavcav, “Ben de Mamaklıyım; burada yetiştim. Akgül’e ve Mamak Belediye Meclisi’ne camiam adına çok teşekkür ediyorum. Mamak’a hizmet etmekten onur duyacağız” diye konuştu.

Kupa Şehitlik’in

Açılış töreninin ardından spor kompleksi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ tarafından düzenlenen küçük erkekler futbol turnuvası finaline sahne oldu. Final maçının başlama vuruşunu Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak yaptı. Oldukça çekişmeli geçen maçın galibi, Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu’nu tek golle yenen Şehitlik İlköğretim Okulu oldu.

Kupa Töreni

Öğrencilere kupa ve madalyalarını Akgül ve Cavcav verdi. Öğrencilere bir dizi nasihatte bulunan Akgül, “Sadece futbol değil derslerinizde de başarılı olmanız gerek” dedi. Akgül, ikinci olan takımın futbolcularını da teselli etti.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 22:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?