29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Görüntü kirliliğine son

Mamak Belediyesi, metruk yerlerin yıkımı ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için çalışma başlattı.

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımı için çalışma başlatıldığı kaydedildi. Çalışmaların, Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ortak yürütüldüğü, halktan gelen şikayetleri değerlendiren Zabıta Müdürlüğü'nün, metruk yerlerin tespitini yaptığı bildirildi.

Çevre Koruma Komisyonu'nun kararıyla kullanılmayan, sahipsiz virane yerlerin yıkımının, yasal zemin oluşturularak Fen İşleri'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirildiği açıklandı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak'ın daha modern hale gelmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Metruk yerlerin yıkımını gerçekleştirerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçip, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz" dedi.
Olayın sosyal boyutuna da dikkat çeken Başkan Şahin, genelde terk edilmiş yapıların madde ve uçucu madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığını söyledi. Şahin, "Terk edilmiş binaların madde bağımlıları tarafından mekan haline getirilmeleri mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Güvenlik sorunu oluşturan bu yapıların yıkımını, Zabıta Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmaların yanı sıra vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Metruk yerleri sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz" diye konuştu.

Şahin, madde kullanımı, bağımlılığı ve yarattığı olumsuz sonuçların gerek bireysel, gerekse toplumsal düzeyde en önemli sosyal sorunlardan birini oluşturduğunu bildirdi. Şahin, belediye olarak özellikle çocukları tehdit eden madde ve uçucu madde bağımlılığı konusu üzerinde ciddi bir şekilde durduklarını belirterek, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber okullarda seminerler düzenlediklerini ve eğitici tiyatro oyunları sahneye koyduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 23:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?