26
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Hayal gücünde sınır tanımadılar

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kayaş Sakarya İlköğretim Okulu ile Gülveren İlköğretim Okulu’nda geri dönüşüm temalı sergilerin açılışını yaptı. Küçük öğrencilerin hayal gücünün sınırlarını zorlayarak oluşturdukları projeler, sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı.

Sergi Açılışları

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çelik ile birlikte Kayaş Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan geri dönüşüm temalı serginin açılışını yaptı. Mamak Kültür Merkezi’nde yer alan serginin açılışına okul müdürleri, öğrenciler ve veliler de katıldı.

Hayal Gücü

Çevre kirliliğinin önlenmesi ve gereksiz tüketimin zararları konulu serginin açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle kesen Başkan Akgül, “ Eğitim sadece ders çalışmakla, başarılı olmakla sınırlı değil. Kurumlara ve yerel yöneticilere düşen görev verecekleri destekle öğrencilerimizin gelişimleri açısından bu yeteneklerini ortaya çıkarmak. Öğrenciler burada hayal gücünün sınırlarını zorlayarak, çok güzel projeler ortaya koymuşlar. Hepsini tebrik ediyor; alınlarından öpüyorum” dedi.

“Çevre Bilinci”

Çevre bilincinin bireyden başladığını belirten Akgül, “Çevre yaşayan bir organizma. Bizden sonraki nesle çok daha güzel bir çevre bırakmalıyız. Biz çevreyi ne kadar temizlersek temizleyelim vatandaşlarımızın desteği olmadan bu işin altından kalkmamız mümkün değil. Çevreyi korumanın ilk yolu kirletmemekten geçiyor” diye konuştu.

İlk Adımlar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çelik de yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, bu çalışmaların içinde geleceğin mimarlarının, bilim adamlarının, ressamlarının ilk adımlarının yattığını kaydetti.

Pet Şişeden, Meşrubat Kapağına

Protokol, açılış töreni sonrası kürdan, kibrit çöpü, pet şişe, meşrubat kapağı ve gazete kağıdı kullanılarak yapılan ürünlerden oluşan sergiyi gezdi. Zorro, Pamuk Prenses gibi kahramanların kılığına giren öğrenciler tasarlamış oldukları projeleri davetlilere tanıttı. Küçük öğrencilerin hayal gücünün sınırlarını zorlayarak oluşturdukları projeler, sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı. Sergide, yöresel kıyafetler içerisindeki el yapımı bebekler ve tablolar dikkat çekti.

Geri Dönüşüm Defilesi

Mamak Kültür Merkezi’ndeki açılışın ardından Başkan Akgül ve Kadir Kılıç, Gülveren İlköğretim Okulu’nda geri dönüşüm konulu bir başka serginin açılışını yaptı. Okul bahçesinde anaokulu öğrencilerinin gösterileri açılışa renk kattı.
Geri Dönüşüm Defilesi

Öğrenciler, meşrubat kutuları ve kapakları, CD’ler, plastik çöp poşetleri, okunmuş gazete, dergi ve ambalaj atıkları gibi kullanılmış birçok üründen yararlanarak yaptıkları elbiseleri davetlilerin beğenisine sundu. Geri dönüşüm defilesi büyük ilgi topladı.
 

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?