20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Hayvanseverlere müjde!

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Çay Yolu Sokak Hayvanlarını Barındırma ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Aylin Cumalı ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mamak'ta kurulması planlanan hayvan barınağı hakkında heyeti bilgilendiren Başkan Şahin, barınağın en geç bu yılın ortalarına doğru bitirileceği müjdesini verdi.

Ziyarette, Mamak'ta kurulacak hayvan barınağı hakkında bilgi veren Şahin, örnek bir barınak kurmak için çalışmalara başladıklarını, barınağın 3 bin metrekare üzerine kurulacağını ve 8 bin metrekareye kadar genişletilebileceğini söyledi. Bu konuda heyetten destek isteyen Şahin, "Ortada tek gerçek var; o da başıboş hayvanların var olduğu. Bölgeler sokak hayvanlarıyla dolu. Ankara'nın böyle barınaklara ihtiyacı var. Örnek bir barınak kurmak için sizlerin de manevi katkılarını bekliyoruz. Neler
yapılabileceğinin fizibilitesini yapıp bize en kısa sürede bildirirseniz çok memnun oluruz. Biz bu konuda sizinle işbirliği içinde olmak istiyoruz. İşbirliği protokolü de imzalamaya hazırız. Bu yılın ortalarında bu işi kesin olarak bitirmiş olmak istiyoruz. Polikliniğimizde sahipli-sahipsiz bütün hayvanların muayenesini ve aşılarını yapıyoruz. Mamak sokaklarında başıboş gezen hayvanları yakalama ve kısırlaştırma çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor" dedi.

Mamak Belediyesi'ne kurmayı planladığı barınak için Avrupa Birliği'nden kredi temini sözü veren Cumalı, hayvan toplama işini özel şirketlere ihale etmenin sıkıntılara yol açtığını belirtti. Cumalı, hayvan başına para alan şirketlerin yetişkin köpekler yerine, kolay olmasından dolayı yavru köpekleri topladığını bunun ise problemi çözmediğini söyledi. Cumalı, özel şirketlerin sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti. Başkan Şahin ise şirketlerle yapılacak anlaşmalarda
sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde olunması gerektiği maddesinin konulması talimatını verdi.

Rehabilite edildikten sonra Teknokent olarak anılmaya başlanan Mamak Çöplüğü'nün de gündeme geldiği ziyarette, Cumalı, çeşitli yerlerde öldürülen köpeklerin Mamak sınırları içerisinde bulunan çöplüğe atılmasından dolayı, Mamak Belediyesi'nin geçmişte haksız eleştirilere maruz kaldığını vurguladı. Cumalı, Başkan Şahin'e, "Başkaları itlaf ettikleri köpekleri sizin bölgenize attı. Siz suçlamalara maruz kaldınız" dedi.

Görüşmede heyet, Başkan Şahin'e derneklerinin amblemini de hediye etti. Başkan Şahin de heyeti 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Teknopark'a davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:00:56
Güncelleme :19 Ocak 2008 Cumartesi 15:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?