18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Karayalçın işsizliğe çözüm olacak

Mamak Lale İş Merkezinde bulunan Lale Düğün salonunda dün partililere hitaben konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yol, altyapı, metro yapmanın belediyelerin temel görevleri arasında yer aldığını, ancak göreve gelmesi halinde bu işlerin yanı sıra Ankara’nın işsizlik ve diğer iktisadi sorunlarına da çözüm getireceklerini söyledi.

Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin ile kolkola salona giren Karayalçın binlerce Mamaklının katıldığı toplantıda seçildikleri takdirde Mamak’ta değişim başlayacağını kaydettiler. Mamak’ta Doğukent, üniversite ve kentsel dönüşümün gerekliliğini anlatan Karayalçın, Toplu taşımacılıkta yaşlıların 24 saat ücretsiz, öğrencilerin ise ilk etapta yarısına daha sonra bedavaya taşınacağını söyledi, Mamak’ın gelişmesi için en büyük desteği vereceğini belirtti.

CHP Mamak belediye başkan adayı Veli Gündüz Şahin de toplanan kalabalıktan çok duygulandığını ifade ederek, “Mamak’ı çok iyi biliyorum. Mamak’ın çocuğuyum. Belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Mamak halkı belediyenin her noktasında olacak. Kentsel dönüşümde Mamaklı yerinde kalacak. Mahallesinde yaşayacak. Kentsel dönüşümü rant değil Mamaklı için yapacağız. “ diye konuştu.

Karayalçın, Ankara’daki 180 bin civarında işsiz bulunduğunu belirterek, "Ankara maalesef gençlerine iş veremiyor. Bu Ankara’nın yüz karasıdır. Biz, 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız" dedi. Karayalçın, istihdamda önceliği kadınlara, gençlere ve engellilere vereceklerini vurguladı. İstihdamı belediye çalışanlarının işlerine son vererek değil, ek istihdam olanakları yaratarak gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Bir yandan yaparken, diğer yandan bozmanın bir anlamı olamayacağını belirten Karayalçın, "Belediyeden çalışanlar değil, sadece Gökçek ve belediye yöneticileri çıkarılacak" dedi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara’nın ekonomik gelişiminin sağlanması ve işsizlik sorununun giderilebilmesi için yeni kurumlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Karayalçın, ‘’Ankara İktisat Enstitüsü’’ adı altında geniş işlevleri olan yeni bir kurum kurulmasını önerdi.

Karayalçın, Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İktisadi ve Toplumsal Konseyi'ne katılan kuruluşların ‘Ankara İktisat Enstitüsü' oluşturmasının gerekliliğn vurgulayarak, kurulacak olan enstitü ile de Ankara'da üretilen mal ve hizmetler ile bilgilerin sürekli tanıtımının yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Enstitü ile ulusal ve uluslararası yatırımcı kuruluşlarla ilişki kurarak iş yapma olanaklarının artırılmasının da hedeflendiğini belirten Karayalçın, “Ayrıca, Siteler'deki mobilya sanayi başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli iş yerlerinin ihracata yönelmesi amacıyla dış pazarların araştırılması da yine bu enstitü ile sağlanacaktır. Enstitü, AR-GE danışmanlık hizmetinin yanı sıra KOSGEB ile ilişki kurarak yine bu işletmelere yönelik eğitim programları da düzenleyecektir” dedi

İstihdam imkanlarının yaratılması bakımından Siteler’in eski ticari canlılığına kavuşturulması gerektiğini de ifade eden Karayalçın, bunun için Dikimevi ile Siteler arasında dört kilometrelik metro yapacaklarını ve metronun devreye girmesiyle birlikte Çayyolu’nda oturan bir Ankaralının rahatlıkla Siteler’e kadar gelip alışveriş yapma olanağına kavuşacağını, bunun da Siteler’in ayağa kalkmasına ve yeni iş olanaklarının ortaya çıkmasına ve ekonominin yeniden canlanmasına imkan sağlayacağını ifade etti. Ankara Şoförler Odası'nın düzenleyeceği ''Şoför Kurultayı''na sadece hükümet temsilcileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in davet edilmesini eleştiren Karayalçın, ''15 yıldır şoför esnafı için bir şey yapmayanlar toplantıda ne diyecek?'' diye konuştu.

Şoför esnafına yönelik yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Karayalçın, yılda iki kere esnafla bir araya geleceklerini, taksi duraklarını AB standartlarına kavuşturacaklarını, konut projelerinden şoför esnafını yararlandırılacağını, belediyenin dışarıdan gelen kamyoncular yerine Ankaralı kamyoncularla çalışacağını kaydetti.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 08:25:33
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 08:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?