29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Karla mücadele ekipleri işbaşında

Ankara dün aniden bastıran kara teslim olurken, Mamak Belediyesi bünyesinde oluşturulan 'Acil Müdahale Timi' kar ve buzlanmaya karşı 24 saat mesai yaptı.

Mamak Belediyesi ekipleri ilçenin sokak, cadde ve kaldırımlarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 4 greyder, 3 traktör kepçe, 8 tuzlama aracı ve çok sayıda kamyon ve personelin katıldığı çalışmalarda öncelik ana caddeler ve sokaklara verildi. Ekipler sabah 05.00'te bütün ana artelleri temizleyerek otobüs güzergahlarını ulaşıma açık hale getirirken, kepçe ve greyderlerle karlar temizlendi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, kar temizleme çalışmaları için ekiplerin seferber edildiğini söyleyerek, 24 saat mesaide olan ekiplerin kar ve buzlanmanın getireceği olumsuz sonuçlara karşı gerekli bütün tedbirleri aldığını belirtti. Yol ve kaldırımların yürütülen titiz çalışmalar sonucu vatandaşların kullanımına hazır hale getirildiğini ifade eden Şahin, "Kar temizleme çalışmalarının yanı sıra olası kazaların önüne geçmek için tuzlama çalışmalarımız da aralıksız bir şekilde devam ettirilecek. Tuzlama çalışmaları için yeterli tuz stokumuz mevcut. Mamak Belediyesi her sene olduğu gibi bu kışa da hazır. Vatandaşlardan ricam 500 75 84 numaralı telefonu arayıp herhangi olumsuz bir durumu bildirmeleri. Ancak şuana kadar hiçbir şikayet telefonun gelmemiş olması bizi oldukça mutlu etti" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?