19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Keman meraklıları MKM'de buluştu

KEMAN MERAKLILARI MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE BULUŞTU

Mamak Kültür Merkezi, hafta sonları açılan keman kursunda keman meraklılarını buluşturuyor.

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar eğitimi kapsamında sene başında açılan keman kursuna 12-25 yaş aralığında 40 öğrenci devam ediyor. Kursiyerler cumartesi 13.00-15.00, pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında eğitim görüyor. 20'şer kişilik iki gruba ayrılan sınıflarda cumartesi kemana yeni başlayanlara, pazar günü ise enstrümanı çalmayı bilenlere ders veriliyor. 8 ay süren kursun sonunda öğrenciler başarı sertifikası almaya hak kazanıyor. Usta öğretici Murat Başcambaz'ın eşlik ettiği öğrenciler derslere,

klasik ve çağdaş müziğin ana çalgılarından kemanı tanımayla başlıyor. Kursiyerlere yaylı çalgıların en küçüğü olan kemanın tarihçesi hakkında bilgi veriliyor. Nota derslerinin ardından kursiyerler, çalma tekniklerini öğrenerek, kemanın eşsiz güzellikteki sesiyle tanışıyor.

İlçede kültür ve sanatı daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kendi dallarında uzman, usta öğreticiler eşliğinde gençlerimizin gelişmelerine katkı sağlamak, iyi bir altyapı oluşturmak için kurslar düzenliyoruz. MKM bünyesinde gerek mesleki eğitim gerekse konservatuar alanında açtığımız kurslara büyük bir ilgi var. MKM'de bin 800 kişi çeşitli branşlarda eğitim görüyor" dedi.

MKM'de herkesin beğenisine uygun bir kursun bulunduğunu söyleyen Akgül, "Boş zamanlarını geçirmek, meslek sahibi olmak ya da hobi edinmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:30:00
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?