25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz

Büyükşehir Belediye Meclisi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne hız verecek bir karara imza attı.

Belediye Meclisi, proje içerisinde yer alan ancak tapu ve tapu tahsisi olmayan kişilere verilmek üzere TOKİ tarafından Kusunlar’da 1400 sosyal konutun yapımıyla ilgili protokol imzalanması için yetki istedi.

Bu kararla birlikte projenin önünün iyice açılacağını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, proje kapsamında hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.

Büyükşehir Meclis’ten Karar Çıktı

Mamak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi bütün hızıyla sürüyor. Mamak’ın geleceği olarak nitelenen 42 bin konutluk Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla yeni bir ivme kazandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, proje içerisinde yer alan ancak tapu ve tapu tahsisi olmayan kişilere verilmek üzere TOKİ tarafından Kusunlar’da 1400 sosyal konutun yapımıyla ilgili protokol imzalanması için yetki istedi. Karar, oy birliğiyle alındı. Protokolün imzalanmasının ardından ihale aşamasına geçilecek. Konutların 2010 yılında bitirilmesi planlanıyor. Proje içerisinde yer alan ancak tapu veya tapu tahsisi olmayan kişilere, mevcut gecekondularına verilecek olan enkaz bedelleri peşinat kabul edilerek, 1400 konut taksitlendirmeler halinde verilecek. Proje içerisinde bu statüde olan yaklaşık 4 bin kişinin olduğu belirtilirken, 1400 konutun ilk etabı oluşturduğu geriye kalan 2600 kişi için de ayrıca 2 etap daha oluşturulacağı ifade ediliyor.

42 Bin Konut

Araplar, Boğaziçi, Derbent, Dutluk, Kayaş, Köstence, Şahapgürler, Şirintepe, Tepecik, Üreğil ve Yeşilbayır mahallelerini içerisine alan proje çerçevesinde 260 konutun ihalesi yapılırken, 1250 konut ihale sürecine çıkartıldı. 42 bin konut ve 500 iş merkezinin yapılacağı proje kapsamında 3984 kişiyle anlaşma sağlandı. 1502 gecekondu yıkıldı.

400 Yataklı Devlet Hastanesi

Proje tamamlandığında Mamak, spor kompleksleri, ticaret merkezleri, kütüphanesi, sağlık ocağı, sevgi evleri, çocuk ve yetişkinler parkı, yeşil alanları, güvenliği, rekreasyon alanları, üniversite ve eğitim kampüsleri ile cazibe merkezi haline gelecek. Ayrıca proje alanında en az 400 yataklı bir devlet hastanesi de kurulacak. Hastane için Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrıldı.

Kimse Mağdur Edilmeyecek

Büyükşehir Meclisi’nin aldığı kararla birlikte projeye yeni bir soluk geleceğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Projede hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek.
Hiçbir hak sahibi olmayan 4 bin vatandaşımızın hak sahibi olacak olması ve başka bir bölgeye taşınması projenin de önünü açacak” dedi. Mamak’ta 13 tane kentsel dönüşüm projesi yürütüldüğünü kaydeden Akgül, ilçenin miladı olarak gördükleri Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Hükümetin, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel müteşebbislerin ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

13 Kentsel Dönüşüm

Projenin Mamak’ın olumsuz imajını sileceğini ve ilçeye bir kimlik kazandıracağını belirten Akgül, “Son yıllarda yapısal olarak ciddi değişiklikler içerisinde olmasına rağmen, hala eksiklikler bulunuyor. Öncelikli hedefimiz imar planı olmayan hiçbir yerin kalmaması. Mamak’ta 58 bin gecekondu var. Amacımız ilçemizi bu gecekondu yoğunluğundan kurtarmak. Bu yüzden kentsel dönüşüm projelerimizi önemsiyoruz” dedi Projeyle birlikte kurulacak küçük ve orta ölçekli sanayi siteleri ile yatırımcıların Mamak’a gelmesinin sağlanacağını ifade eden Akgül, kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ı gecekondudan kurtarıp, vatandaşları hayallerindeki evde yaşamalarına olanak sağlayacaklarını belirtti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arda güner IP: 88.227.86.xxx Tarih : 10.07.2010 11:34:11

ankara gökçeyurt ve civarları kalecik oralara yapılmayacakmı bilgi verirmisiniz lütfennn....tesekkürler