20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Kurban satış yerleri belirlendi

Başkentte, Kurban Bayramı'nda belirlenen yerler dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Belediyeler, Kurban Bayramı'nı vatandaşların huzur içinde geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle AŞTİ ve mezarlıklar ile ana cadde ve bulvarlarda denetimlerini sıkılaştıracak. Yetkililer, yasaklanan yerlerde kurban kesenlere Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası uygulanacağını, işportacılar ve dilencilere de engel olacaklarını ifade ettiler.

Kurban satış yerleri ilçe zabıtaları tarafından da 24 saat denetim altında tutulacak. İlçe belediyelerinin Veteriner Hizmetleri Birimi ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi veteriner hekimleri, kurban satış yerlerini düzenli olarak denetleyecek. Kurbanlıklar satış alanına, zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından resmi evrakları kontrol edildikten sonra girebilecek. Kontrolünün yapıldığına dair kulaklarında kimlik küpesi olmayan kurbanlık hayvanların satışına kesinlikle izin verilmeyecek.

Vatandaşlar, kesim noktalarında veteriner hekimler kontrolünde, uzman kasaplarla kesim işlemlerini gerçekleştirebilecek. Belirlenen alanlar dışında hayvan satımı yapanlar ve hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapan kişilere, Kabahatler Kanunu;na göre cezai işlem uygulanacak. Kurban pazarlarında insan ve araç trafiği anlamında yaşanan yoğunluğun herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için, belediye ekiplerinin gerekli önlemleri aldıkları belirtildi. Başkentte ilçe belediyeleri de kurban satış ve kesim noktalarını belirlediler.

Mamak’ta Kurban satış yerleri belirlendi

Mamak Belediyesi de Kurban Bayramı'nı vatandaşların huzur içinde geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Belediye, Natoyolu Eski Kömür Deposu üstü, Yeşilöz İtfaiye Alanı arkası ve Başak Mahallesi'nde satış noktaları oluşturdu. Kurbanlık satışı sadece belediyenin kontrolündeki bu yerlerde yapılacak.

Vatandaşlar, kurban alanları için Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne başvurabilecek. Satış yerlerinin belirlenmesinden sonra, satıcılar kendilerine tahsis edilen çadırlara kurbanlıklarını yerleştirebilecek. Kurban kesim yerleri ise Fahri Korutürk ile Mamak Pazaryeri olarak belirlendi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, alınan önlemlerin çevreye ve halk sağlığına yönelik olduğuna dikkati çekerek, istenmeyen görüntülerin oluşmaması için vatandaşlardan kurallara uymasını istedi. Vatandaşların modern bir hizmet alabilmeleri için ilgili birimlerin titiz bir hazırlık yürüttüğünü ifade eden Şahin, kurban satış yerlerini tek merkezde toplayarak, görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 10:54:14
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 11:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?