25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Liselilerin mezuniyet coşkusu

Mamak Battalgazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı.

Mezuniyet dolayısıyla düzenlenen törende Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’de öğrencileri yalnız bırakmadı. Okul birincisine plaket veren Başkan Akgül, kendisinin de meslek liseli olduğunu belirterek, öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.

Mezuniyet Coşkusu

Mamak Battalgazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2009-2010 mezunları diplomalarını okulun spor salonunda düzenlenen törenle aldı. Mezuniyet törenine, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, milli eğitim şube müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Eğitim Meşaleleri

Törende öğrenciler, 10.Yıl Marşı eşliğinde ellerinde meşaleler ve kepleriyle velilerin gurur dolu bakışları arasında salona girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Kılıç, öğrencilerin hayat boyunca başarılı olmalarını diledi. Öğrencilerden mesleklerine sahip çıkmalarını isteyen Kılıç, “Sizi daha iyi yerlerde, en güzelini yaparken, gururla izlemek istiyoruz” dedi.

Eski Bir Meslek Liseliyim

Meslek liseli olduğunu belirten Başkan Akgül de “Bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün sizler için heyecanlı bir gün. Aynı heyecan bizler için de geçerli. Bizi yıllar önceye götürdünüz. Ben de eski bir meslek liseli olarak, burada sizlerle bu heyecanı paylaşıyorum” dedi.

Aslan Payı Velilerin

Türkiye’de son yıllarda eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte meslek liselerinin önünün açıldığını kaydeden Akgül, “Bundan sonraki süreçte daha çok çalışarak, hedeflerinize ulaşacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere gelecekte başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren öğretmenleri ve tabii ki başarınızdaki en büyük pay sahibi olan ailelerinizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Akgül’den Plaket

Seğmenlerin gösterisiyle devam eden programda Başkan Akgül, okul birincisine plaket verdi. Tören, öğrencilerin şeref kütüğüne adlarının yazılmasıyla ve sosyal ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilerinin ödüllendirilmesiyle sona erdi.
 

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:35:57
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 12:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?