31
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak, Öğretmenler Günü'nü kutladı

 

Mamak Belediyesi, Öğretmenler Günü’nü bu yıl da özel bir programla kutladı. Mamak Kültür Merkezi’nde, şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği törende, şehit öğretmenler de unutulmadı.

Şehit öğretmenlerin fotoğrafları slaytla yansıtılırken, bir öğretmenin meslektaşları adına okuduğu duygu yüklü şiir karşısında izleyicilerdn bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğretmenlere Günü Kutlandı

Mamak Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bu yıl da özel bir programla kutladı. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

“Okumalıyız”

Programda konuşan Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuz ifade ederek, dünya ile ülkemiz arasındaki okuma oranlarına işaret etti. Yıllık okumaya harcadığımız oranın dünya ülkelerinin 1/3’üne tekabül ettiğini kaydeden Hamurcu, okuyan, düşünen öğrendiğini uygulayan nesiller yetiştirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Şehit Öğretmenler Unutulmadı

Meslekte en geç ve en deneyimli öğretmenlerin günün anlamına ilişkin konuşma yaptığı törende, görevinin başında şehit düşen 129 öğretmen de unutulmadı. Şehit öğretmenlerin fotoğrafları slaytla yansıtılırken, bir öğretmenin meslektaşları adına okuduğu duygu yüklü şiir karşısında bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. Duygusal anlar yerini, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncularının oynadığı skeçlerle kahkahaya bıraktı. Öğretmenlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu da beraber ve solo olarak söylediği birbirinden güzel türkülerle törene renk kattı.

Öğretmenlere Günün Anısına Hediye

Programın sonunda Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, günün anısına öğretmenlere kravat ve fular hediye etti. İlçe genelinde yapılan Öğretmenler Günü temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:34:01
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?