29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Mamak Belediyesi'nde ödül heyecanı

 

Avrupa Kalite Vakfı EFQM’in Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık Belgesi Mamak Belediyesi’ne.

KALİTE ÖDÜLÜ LÜTFİ KIRDAR’DA ALINACAK

Mamak Belediyesi, Avrupa Kalite Vakfı EFQM’in Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık Belgesi’ni Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından İstanbul’da düzenlenen 17. Ulusal Kalite Kongresi’nde alacak. 26 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek törene, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de katılacak.

Ödül Heyecanı

Avrupa Kalite Vakfı’nın Mükemmellikte Modeli’nde Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazanan Mamak Belediyesi’nde, ödül heyecanı yaşanıyor. Mamak Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 26 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek ödül törenine, Müşteri Yönetim Sistemi ve ISO temsilcileriyle birlikte tam kadro katılacak.

Törende, kurum adına Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin alacak. Kurumsallaşma yolunda atılan bu dev adımı değerlendiren Başkan Şahin, 2005 yılında başladıkları kalite yolculuğunda kısa sürede büyük işler başardıklarını belirtti. Şahin, ‘değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ gerçeğinden hareketle, çağı yakalamak için sürekli gelişimi kendilerini bir amaç olarak belirlediklerini bildirdi.

“Hizmet Kalitemizi Tescilledik”

2006 yılında ISO 9001–2000 Bayrağı’nı dalgalandırarak, hizmet kalitelerini tescillediklerinin altını çizen Başkan Şahin, KalDer tarafından ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimiyle Mükemmellik Modeli’nin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldık. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak, mükemmelliğin temel kavramlarını kendi kurum ve kuruluşlarımızda benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğumuzu, sürekli iyileştirmeyi ve öz değerlendirmeyi gelişimin temel amacı olarak alacağımızı taahhüt ettik” dedi.

“Kararlı ve Emin Adımlarla Yürüyoruz”

Başkan Şahin, “Müşteri odaklı hizmet üreten belediyemiz, Avrupa Kalite Vakfı EFQM’in Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Ankara’da, Mükemmellikte Kararlılık Belgesini almaya hak kazanan ilk kamu kurumu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu belgeyle birlikte sorumluluklarımızın daha da arttığının bilincindeyiz. Bu belgeyle yetinmeyeceğiz. Mükemmellikte sınır olmadığını biliyoruz. Kararlı adımlarımızdan taviz vermeden, bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Kentsel yaşamın her alanında ‘kaliteli hizmeti’ slogan edindik. Kurumsallaşmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızın ana hedefinde üstün ve kaliteli hizmet sunmak yatıyor” diye konuştu.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 09:34:38
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 09:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?