19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Mamak Belediyesi'nden dijital arşiv

Mamak Belediyesi, vatandaşların işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi, evrak takibinin kolaylıkla sürdürülebilmesi için dijital arşiv sistemi hizmet veriyor.

Mamak Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan sistemde haber, emlak, imar ve küşat arşivleri görüntülenerek vatandaşların taleplerine anında cevap veriliyor. Program sayesinde yetkili personel tarafından istenilen bilgi ve belgelere kolaylıkla ulaşılıyor. Uygulamaya konulan dijital arşiv sistemiyle Emlak, Küşat ve İmar Müdürlüğü'ne ait belgelerin kayıtları bilgisayar ortamına aktarılarak takibi sağlanıyor. Program sayesinde vatandaşların iş ve işlemlerine ait evrakların hangi aşamada olduğu görülüyor. Uygulama kapsamında evrakların elektronik ortamdaki akışı güvenle sağlanarak vatandaşlardan gelen taleplere anında cevap veriliyor.

Dijital arşiv sayesinde bilgi ve belgelerin güvenliğinin arttığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Dijital arşiv sayesinde vatandaşımıza kolaylık sağlanarak işlemler hızlandı, hem de bilgi ve belgelerin güvenliği arttı. Bu sistemle işin yükü azalırken iş verimliliği yüzde yüz oranında arttı. Personelimizin vatandaşlarımızın talebine kısa sürede cevap vermesi ise işin en önemli tarafıdır" dedi. Arşiv içerisinde bölge esnafının sayısından, vatandaşlara ait gayri menkullerin fotoğrafına kadar

her türlü bilginin mevcut olduğunu belirten Başkan Akgül, yapı ruhsat belgesinden, yapı kullanma izin belgesine kadar istenilen her belgeye yetkili personel tarafından sistem üzerinden ulaşıldığını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 15:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?