25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

“Mamak cazibe merkezi olacak”

CH P Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, “Mamak cazibe merkezi olacak.”dedi. Şahin, Mamak’ın çöplükle anılmayacağını söyledi.

Şahin, Mamak adının çöplükle anıldığını, bunun değişmesi gerektiğini kaydetti. Mamak çöplüğünün artık kapatılması gerektiğini söyleyen Veli Gündüz Şahin, “Mamak’ı Çankaya’ya bağlayan Protokol Yolu üzerinde yer alan çöplük Başkentin imajını bozuyor, artık Mamak çöplüğü devreden çıkartılarak kapatılmalıdır” dedi.

Şahin, Mamak’ta sosyal donatı ve kültürel alanların ranta dönüştürülmeden Mamaklıya ayrılacağını söyleyerek, “yeşil ve sosyal alanlar iş merkezlerine devredilerek ranta çevrilmiş, alışveriş merkezleri oluşturulmuş. Esnafımıza zarar veren bu dönüşüme izin vermeyeceğiz. Büyük alışveriş merkezleri kent dışında yapılacak, esnafımız kalkınacak, yeşil alanlar park ve sosyal donatı alanları olarak Mamaklının hizmetine sunulacak” dedi.

Mamak’ta Pazar yerlerinin bile rant için alışveriş merkezlerine devredildiğini kaydeden Şahin konuşmasında şunları belirtti: “Mamak, alışveriş merkezlerine mahkum edilmiş durumda. Pazar yerleri alışveriş merkezlerine dönüştü, Pazar yerleri yok edildi. Modern ve çağdaş Pazar yerleri kurarak Mamaklıyı hem pazarlarla hemde esnafımızla tekrar buluşturacağız. Büyük alışveriş merkezlerini Mamak’ın dışındaki boş alanlara teşvik edeceğiz. Kuracağımız modern Pazar yerleri alışverişin yanında çeşitli etkinliklerinde yapılabileceği çok amaçlı olarak düzenlenecek.”

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 08:17:10
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 08:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?