20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak çöplüğünde domates üretiliyor

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, cumhuriyetin kuruluşu ile yaşıt olan Mamak çöplüğünün bir değişime şahit olduğunu belirterek, çöplükte yılda 40 ton hormonsuz salkım domates üretildiğini söyledi.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve öğrencilere Mamak çöplüğünde elektrik ve hormonsuz domates üretilen yerleri gezdiren Başkan Şahin, çöplüğün büyük bir değişime uğradığını anlattı. Şahin, domates serasında yaptığı açıklamada, cumhuriyetle yaşıt olan Mamak çöplüğünde 4 bin 300 adet bitki olduğunu ve 2 bin metrekare alanda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Mamak çöplüğüne 1923 yılında çöp dökülmeye başlandığını söyleyen Şahin, "80 yıllık çöplük alanı. Bugüne kadar çevre günlerinde çok eylemler yapıldı. Bugün çöplük ıslah edildi. Başkan Melih Gökçek'e teşekkür ediyorum. 2 yıl önce kararlı bir duruşla çöplüğü kazanıma sağladı. Burada çok güzel çalışmalara imza atıldı. Elektrik üretimi yapılıyor. Burada yapılan seralar ile domatesleri yenilecek duruma getirdik. Domateslerin dalları terlit malzemesi içine yerleştiriliyor. Terlit malzeme içinde belli bir buharlaşmayı sağladıktan sonra damla sulama tekniği ile sulama yapılıyor. En sonunda arıların dallar üzerinde tozlanmayı sağladığı çalışma yapılıyor.
Bunların boyları yaklaşık 7 metreye kadar büyüyor. Salkım domates sistemiyle her bir salkım 1 kilodan fazla çıkıyor. 3 bin 600 daldan 40 ton domates alınıyor, domatesi hale satıyoruz" diye konuştu.

Seradan kopardığı domatesin tadına bakan Şahin, domatesten basın mensuplarına da ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?