25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Mamak gecekondulardan arındırılıyor

YATIK MUSLUK GECEKONDULARDAN ARINDIRILIYOR

Mamak Belediyesi tarafından yürütülen Yatık Musluk Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. 3. etabının yapımı süren projede, kamulaştırmaları gerçekleştirilen gecekondular yıkılıyor.

Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Yatık Musluk Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde gecekondular yerini modern binalara bırakıyor. İlk iki etabı tamamlanan projede çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, sağlıklı kentsel mekanlar oluşturuluyor. 3. etap için TOKİ tarafından 424 konut, 1 cami ve parkın ihalesi yapılırken, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni etaplara alan açmak için kamulaştırmaları tamamlanan gecekonduları yıkıyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, projeye vatandaşların da destek verdiğini belirterek, "Gülveren'de modern binalar hızla yükseliyor. Gecekondularda oturan hak sahipleriyle yapılan anlaşmalarla yıkımlarda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için özel hassasiyet gösteriyoruz. Yeni binaların yükselmesi için ekiplerimiz kamulaştırmaları tamamlanan gecekonduların yıkımını gerçekleştiriyor" dedi.

Yatık Musluk Kentsel Dönüşüm Projesi, Plevne Caddesi, Asri Mezarlık, Demirciler Sitesi ve Samsun Yolu arasındaki alanda uygulanıyor. 22 hektar alan üzerinde gerçekleştirilen proje kapsamında 2 bin 256 konut üretilecek. 1. ve 2. etapta yaklaşık 450 gecekondu yıkıldı. 464 konut bitirilip hak sahiplerine dağıtılırken, 132 konut da bitirilme aşamasına geldi.

YATIK MUSLUK GECEKONDULARDAN ARINDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:49:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?