31
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak gemisine kavuşuyor!

Mamak Belediyesi tarafından gemi şeklinde inşa edilen Duralialıç Ticaret Merkezi gerçek görünümünü almaya başladı. İnşaatın yükselmesiyle güvertesi ortaya çıkan ticaret merkezinin, bu yılın sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Mimarisiyle Dikkat Çekiyor

Mamak Belediyesi tarafından yürütülen kentsel gelişim ve dönüşüm projeleriyle Mamak’ın çehresi değişiyor.

Ticari açıdan cazibe merkezi haline gelen Mamak’ta yapımı süren iş merkezlerinden biri olan Duralialıç Ticaret Merkezi’nde de sona yaklaşıldı. Gemi şeklinde inşa edilen ve mimarisiyle dikkat çeken Duralialıç Ticaret Merkezi, gerçek görünümünü almaya başladı. İnşaatı hızla yükselen binanın güvertesi ortaya çıkarken, ticaret merkezinin gemi şeklinde tasarlanması da büyük bir ilgiyi beraberinde getirdi.

Başkent’in Yatırım Alanı

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Duralialıç Ticaret Merkezi’nin Mamak Çöplüğü’nün karşısında inşa edildiğini belirterek, “Bundan birkaç yıl öncesine kadar kokudan, pislikten 10 dakika bile burada kalabilmek mümkün değildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından başlatılan başlatılan rehabilitasyon çalışmasıyla Başkent’in kanayan yarası, Başkent’in yatırım alanına döndü. Modern iş merkezleriyle Mamak’ı ticari cazibe merkezi yapmak için çalışıyor; özel sektörün önünü açıyoruz. Bu çalışmalarımızın da ne kadar isabetli olduğunu görüyoruz. Ticaret merkezimizin karşısına özel sektör tarafından dev bir alışveriş merkezi yapılıyor” dedi. Göreve geldikleri andan itibaren Mamak’ı geleceğe taşıyacak projelere aralıksız devam ettiklerini belirten Şahin, “İmar planlarıyla ilgili çalışmalarımızı titizlikle yürütüyor; modern Mamak için gereken bütün adımları atıyoruz” diye konuştu.

Duralialıç Ticaret Merkezi

Duralialıç Ticaret Merkezi 15 bin 855 metrekare inşaat alanına ve 5 bin metrekare arsa alanına sahip. Ticaret merkezinin içerisinde, çok amaçlı salonlar, mağazalar, restoranlar, kafeler ve spor alanları bulunuyor. 2006 yılında inşaatına başlanılan merkezin bu yılın sonlarına doğru bitirilmesi planlanıyor.

Abdullah Ortaç Mamak,KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 10:37:20
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 10:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?