19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Mamak kendi ihtiyaçlarını karşılıyor

Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölye adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Bayındır Mahallesi’nde faaliyet gösteren atölye, Mamak’taki parkların tüm ihtiyaçlarını karşılanıyor.

A’dan Z’ye Her Şey

Mamak genelindeki parkların ihtiyacı Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölyeden karşılanıyor. 16 personelin çalıştığı atölyede çocuk oyun alanları için oyuncaklar, bank, pergola, kamelya, çöp kutusu, tabela, piknik masası, basketbol potası vb. spor malzemeleri, kapı ve pencere üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen malzemeler parkların güzelleştirilmesi için kullanılıyor.

Hem Kaliteli Hem Ucuz

Satın almak yerine kendi malzemelerini ürettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Parklarımızda kendi malzemelerimizi kullanıyoruz. Atölyemizde üretim seri bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üretilen malzemeler hem çok kaliteli hem de maliyeti çok ucuz” dedi. Başkan Akgül, malzemelerin bakım ve tamirinin de yine kendi atölyelerinde yapıldığını belirtti.

Yeşil Alanlara İhtiyaç Artıyor

Kent merkezinde yeşil alanlara olan ihtiyacın her geçen gün artığına işaret eden Akgül, modern bir anlayışla, çevre kültürüne uygun peyzaj uygulamalarıyla yapılan parkların her yaştan vatandaşa hitap ettiğini belirtti. Akgül, “Vatandaşlarımızın dinlenmesi, çocukların oynayabilmesi ve yeşil alan miktarının artması için parklar yapıyoruz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 22:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?