20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak kurban timi göreve hazır

Mamak Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, kesim alanı olarak belirlenen Mamak Pazaryeri’nde, Kurban Bayramı için yapılan hazırlıkları anlattı. Başkan Şahin, bayram süresince kaçak kurbanlar için 3 ekibin sürekli olarak hazır bulunacağını bildirdi.

Mamak Kurban Bayramı’nı Bekliyor

Her Kurban Bayramı’nda örnek uygulamalara imza atan Mamak Belediyesi, bu bayrama da büyük bir özenle hazırlandı. Mamak Pazaryeri’nde kurulan kesim alanında yapılan hazırlıkları anlatan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirebilmeleri için Mamak’ın Kurban Bayramı’na tamamen hazır olduğunu söyledi.

Natoyolu Eski Kömür Deposu üstü, Yeşilöz İtfaiye Alanı Arkası ve Başak Mahallesi’nde satış alanları oluşturdukların kaydeden Başkan Şahin, söz konusu alanlardaki 610 çadırda, yaklaşık 25 bin kurbanlık hayvanın satışının yapılacağını bildirdi.

24 Saat Denetim

Başkan Şahin, “Kurban satış yerleri Zabıta Müdürlüğümüz tarafından 24 saat denetim altında tutuluyor. Satış noktaları, Mamak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi veteriner hekimleri tarafından da düzenli olarak denetleniyor. Kurbanlıkların zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından resmi evrakları kontrol edildikten sonra alana girmesine izin verildi. Kontrolünün yapıldığına dair kulaklarında kimlik küpesi olmayan kurbanlık hayvanların satışına kesinlikle izin verilmedi” dedi.

Kesim Yerleri Brandalarla Kapatılacak

Fahri Korutürk ile Mamak Pazaryeri’ni kesim alanları olarak belirlediklerini bildiren Başkan Şahin, kesim yerlerinin etrafının istenmeyen görüntülerin oluşmaması için brandalarla kapatılacağını belirtti. Bayramın süresince kesim yerlerinde bir veteriner hekim ve bir imamın hazır bulunacağını söyleyen Başkan Şahin, üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşların, kesim noktalarında uzman kasaplarla ve veteriner hekimler kontrolünde kesim işlemlerini gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Kaçak Kurban Hattı

Başkan Şahin, “Kurban Bayramı öncesi ve sırasında kaçan ve zapt edilemeyen kurbanlık hayvanların yakalanabilmesi için belediyemiz Veterinerlik Hizmetleri birimimizde, 3 ekip sürekli olarak hazır bulunacak. Her ekipte bir veteriner hekimle birlikte iki personel görev yapacak. 368 18 12 No’lu ya da 444 0 149 No’lu telefonu arayan vatandaşlarımız kaçak kurbanlarını bildirerek, yardım alabilecek” diye konuştu.

Kurallara Uyulmasını İstedi

Kaçak kurbanları yakalamada kullanılacak olan uyuşturucu iğne atan silahları uygulamalı olarak gösteren Başkan Şahin, vatandaşlardan da kurallara uymasını istedi. Şahin, belirlenen alanlar dışında hayvan satımı yapanlara ve hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapan kişilere, Çevre ve Kabahatler Kanunu’na muhalefetten cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:47:22
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 13:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?