19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Mamak satranç turnuvası başlıyor

Satrançseverler, 2. Geleneksel Mamak Satranç Turnuvası’nda buluşuyor. Mamak Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen turnuva, 14 Kasım’da başlayıp, 16 Kasım’da sona erecek.

Turnuva 14 Kasım’da

Mamak’ta geleneksel hale gelen satranç turnuvası 14 Kasım’da başlıyor. Mamak Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek turnuva 3 gün sürecek.

Turnuva, Mamak bölgesinde yer alan ilköğretim, ortaöğretim ve liseler arasında üç kategoride yapılacak. 110 kişinin müracaat ettiği turnuva, Mamak Belediye Başkanlığı Binası 8.Kat’ta saat 15.00’da başlayacak. Turnuvaya katılan tüm sporcular Türk bayrağı baskılı t-shirt ve kitapla ödüllendirilecek. Turnuvada dereceye girenler için de madalya töreni düzenlenecek.

“Gençlerimizi Spora Yönlendiriyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, gençleri spora yönlendirme amaçlı gerçekleştirdikleri turnuvaya satranç meraklısı herkesi davet etti. Satrancın öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Sporun fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlığa büyük katkıları var. Spor, bireyi sosyal risklerden uzak tutar. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için satranç gibi faydalı spor dallarını desteklemeliyiz” dedi.

“Satranç Zekayı Geliştirir”

Satrancın zekayı geliştiren, öğrencilerin derslerinde başarılı olmasını sağlayan eğlenceli bir spor dalı olduğunu belirten Başkan Şahin, “Süratli, çabuk ve doğru düşünmeye yardımcı olan satranç, bireye planlı hareket etmenin önemini aşılar. Çocuklarımızın mümkün olduğu kadar küçük yaştan başlayarak, kendine güven duygusu aşılayan bu sporla tanışmasını sağlamalı ve onları desteklemeliyiz. Bu doğrultuda Mamak’ta satrancın yaygınlaşması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 10:46:24
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 10:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut güvenbaş IP: 78.169.145.xxx Tarih : 30.11.2008 10:39:08

ben sanrancı çok seven bir insanım ve bir turnuvaya katılmak istiyorum bence bu sayfalara şampiyon olan okulların ismide olsun