19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Mamak yeniden doğdu!

Mamak Belediyesi’nin başarılı çalışmalarıyla ilçe adeta bambaşka bir kimliğe büründü.

Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği projelerle büyük takdir toplayan Mamak Belediyesi’nin çalışmalarıyla son 10 yılda 73 bin gecekondu yıkılarak, 132 bin konut yapıldı.

13 kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin hayata geçiren Mamak Belediyesi, kurumsal çalışmalarıyla da yerel yönetimlere model oldu.

Mamak Yeniden Doğdu

Mamak Belediyesi’nin son 10 yılda hayata geçirdiği projelerle Mamak, kentsel ve sosyal dönüşümde hızlı bir ivme yakaladı. 13 kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin hayata geçirildiği Mamak’ta son 10 yılda 73 bin gecekondu yıkılarak, 132 bin konut yapıldı.

Mamak’ta, gecekonduların yerine modern anlamda, şehrin mimarisine uygun binalar yapılıyor. Ayrıca, 7742 adet inşaat ruhsatı, 2187 adet iskan verildi. Şehir içinde 300 kilometre yol ve 6500 adet işyeri açıldı. Asfaltsız yol kalmayan ilçede 1.9 milyon ton asfalt serimi, 433 km yol bakımı, 277 bin metrekare tretuvar, 402 km. bordür, 58.550 metrekare istinat duvarı yapıldı.

Park Sayısı 180’e Çıktı

Kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri hayata geçirilirken, yeşil alan gereksinimini karşılayacak projelerin yapımı da ihmal edilmedi. 10 yıl önce yeşile hasret olan Mamak’ta park sayısı 180’e çıkarıldı. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde oturabildikleri, soluklandıkları, çocuklarını gönderebildikleri parkların 32’sine şehitlerimizin ismi verildi. Parkların 29’una havuz ve şelale, 24’üne çocuk oyun alanı yapıldı. Kişi başına düşen yeşil alan 1,5 metrekare iken, 7 metrekareye ulaştı. Toplam yeşil alan miktarı 257.764 hektara çıkartıldı. Sağlıklı bir toplum hedefleyen Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında vatandaşları spora özendirmek ve spor yapmalarını sağlamak amacıyla koşu yolları ve fitness alanları oluşturdu.

Mamak Çöplüğü Tarihe Karıştı

Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla rehabilite edilen Başkent’in kanayan yarası Mamak Çöplüğü yüzlerce kişiye iş kapısı oldu. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 10 bin adet fidan dikilen ve sera tarımı yapılan çöplükte kurulan santralden elde edilen elektrik enerjisiyle 50 bin konutun aydınlanması sağlanıyor.

Yerel Yönetimlere Model Oldu

Kültür sanat, sağlık ve eğitim alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla herkesin takdirini toplayan Mamak Belediyesi, kentsel ve sosyal dönüşüm çalışmalarının yanı sıra kurumsal çalışmalarıyla da yerel yönetimlere model oldu. Kentsel yaşamın her alanında ‘kaliteli hizmeti’ slogan edinen Mamak Belediyesi, 2005 yılında başladığı kalite yolculuğunda kısa bir sürede büyük mesafe kat etti. 2006 yılında ISO 9001 bayrağını dalgalandıran belediye, Avrupa Kalite Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Hedefimiz: Tercih Edilen Bir Mamak

Bu büyük başarının mimarı Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Mamak’ı hak ettiği yere getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. Başkan Şahin, hedeflerinin kentsel ve sosyal dönüşümünü tamamlamış, modern şehircilik anlayışının bütün izlerini taşıyan, yeşil alanları, iş merkezleri, rekreasyon alanlarıyla tercih edilen bir Mamak olduğunu belirtti. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:25:48
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 11:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?