29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

Mamak'a 5 yıldızlı hayvan barınağı

Sokak köpeklerine yönelik kısırlaştırma ve tedavi hizmetlerine ağırlık veren Mamak Belediyesi, Kutludüğün’deki modern barınağın yapımını tamamladı. Barınakta incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Yaptığımız barınakla birlikte bölgemizde büyük bir sorunu çözüp, önemli bir hizmeti yerine getirdik” dedi.

Doğa Hayvanlarla Güzel

Mamak Belediyesi, sokak köpeklerine yönelik örnek bir çalışmaya imza attı. ‘Doğa hayvanlarla daha güzel’ sloganını benimseyen Mamak Belediyesi, Kutludüğün’deki, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımını tamamladı. Köpeklerin muayene, tedavi, aşı, kısırlaştırma ve küpe takılması işlemleri, modern barınakta gerçekleştirilecek.

Başkan Şahin, barınağı inceledi

Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleriyle birlikte barınakta incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Barınakla birlikte büyük bir sorunu çözüp, önemli bir hizmeti yerine getirdiğimize inanıyoruz” dedi. Hayvanlardan insanlara geçen yaklaşık 200 çeşit hastalık olduğunu belirten Başkan Şahin, Kutludüğün’de yapılan modern barınağın dolaylı olarak insan sağlığına da hizmet ettiğini kaydetti.

5 bin metrekare alana kuruldu

Başkan Şahin, barınağın, 2 bin metrekare kapalı alanda 5 bin metrekare üzerine kurulduğunu bildirdi. Şahin, yaklaşık 500 köpeğe ev sahipliği yapacak olan barınağın Mamak’ta önemli bir ihtiyaca karşılık vereceğini söyledi. Şahin, “55 odacıktan oluşan barınakta 5 tane de karantina odası yer alıyor.Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü barınakta, köpekler için eğitim ve serbest dolaşım alanı oluşturuldu. Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan barınakta, özellikle sokaklarda başıboş gezen köpekler başta olmak üzere, birçok sahipsiz hayvan burada bakıma alınacak. Asla sokak köpeklerini ayırt etmiyoruz. Onlara da şefkat elimizi uzatıyoruz” diye konuştu.

Diğer Barınaklara Örnek Olacak

Başkan Şahin, hijyen kurallarının tam olarak uygulanacağı barınağın, donanımıyla da diğer barınaklara örnek olacağını belirtti. Hayvan severlerin sık sık barınağı ziyaret ettiklerini bildiren Başkan Şahin, aldıkları olumlu tepkilerin de kendilerini memnun ettiğini söyledi. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 10:29:33
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 10:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?