25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'a ağız sağlığı merkezi

Sağlık Bakanlığı ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete girdi. Sağlığı taraması ve diş tedavisi alanında ilçe sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak merkezde 39 ünite bulunuyor.

38 Hekim Görev Yapıyor

Sağlık Bakanlığı ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Misket İş Merkezi’nin 1 ve 2. katlarında hizmete girdi. Merkezde, muayene, diş çekimi, diş temizliği, dolgu, kanal tedavi, protez ve cerrahi müdahale işlemleri gibi tüm ağız ve diş sağlığı hizmetleri veriliyor.

“Çocuklara Özel”

Merkezde minik hastaların dişçi korkularını yenmeleri özel bir oda da oluşturuldu. Çocuk kliniğinde miniklerin muayeneleri, Temel Reis, Tweety, Ayı Yogi, Sevimli Hayalet Casper gibi çizgi kahramanlar eşliğinde yapılıyor.
 

Günde 700 Muayene

Misket Mahallesi’nde açılan merkezde 39 diş ünitesi, lokal ameliyathane, engelli kliniği, çocuk kliniği ve 6 entegre klinik bulunuyor. 38 hekimin görev yaptığı merkezde günde yaklaşık 700 hastanın sağlık ihtiyacı karşılanıyor. 7 gün 24 saat açık olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, hafta sonları da acil polikliniğiyle hizmet veriyor.

“Kurumlararası İşbirliği”

Merkezde incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çalışanlar, hasta ve yakınlarıyla da bir süre sohbet etti. Akgül, sağlık hizmetlerine ulaşımın kolay olmasının önemine dikkat çekerek, “Kurumlararası işbirliği çerçevesinde ilçemizin bir ihtiyacını daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Sosyal Sorumluluk Projeleri”

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini kaydeden Akgül, Mamak Belediyesi’ne ait Başak İş Merkezi’ni Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne Semt Polikliniği oluşturulmak üzere devrettiklerini kaydetti. Akgül, Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda da bin 600 metrekare büyüklüğündeki bir arsanın aşevi ve ilkyardım eğitim merkezi kurulmak üzere Türk Kızılayı’na devredildiğini bildirdi.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?