18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'a dev rezidans

MAMAK'A DEV REZİDANS

Mamak Belediyesi, ilçenin imajını değiştirecek dev bir projeyi hayata geçiriyor. Toplam 6 bloktan oluşan ve biri 41 katlı, diğerleri 38 katlı rezidansların yer alacağı kompleks, 2011 yılında Ankaralılar'ın hizmetinde olacak.

Ankara'nın en yüksek binası olacak 41 katlı rezidans, 151metre yüksekliğinde. Kompleks içerisinde suni karlama yöntemiyle yılın 365 günü kayak yapılacak. Projede, ayrıca Singapur'daki gibi dev bir akvaryum da yer alacak.

Mamak Belediyesi, ilçenin imaj sorununu ortadan kaldıracak dev bir projeyi hayata geçiriyor. Başkent'te benzeri olmayan 7 yıldızlı 41 katlı dev rezidans ile alışveriş merkezi, 2011 yılında Ankaralıların hizmetine sunulacak. 6 bloktan oluşan projede, 38'er katlı beş rezidans daha yer alacak.

18 ayda yapımının tamamlanması beklenen ve hafriyat aşamasında olan kompleksin temelleri yaklaşık 1 ay içerisinde atılacak. Otopark alanları dahil yaklaşık 500 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek olan dev kompleks, 151 metre yüksekliğe sahip. Böylece Ankara'nın en yüksek binasına da ev sahipliği yapacak. Duralialıç Mahallesi'nde yapılacak kompleksin içerisinde, alışveriş merkezi, hipermarket, eğlence ve yaşam merkezleri, spor salonları, çok amaçlı salonlar ve Ankara dışından gelecek misafirlerin ağırlanacağı butik otel yer alacak.

Yapımı tamamlandığında rezidansın Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi olarak hizmet vereceğini söyleyen Akgül, "Bölgemizde özel müteşebbise yaptırılacak alışveriş merkezinin içerisinde Türkiye'nin en ünlü markaları olacak. Türkiye'de şimdiye kadar böyle büyük bir proje yapılmadı" dedi.

Projenin sadece yüksek bina projesi olmadığını söyleyen Akgül, "Dünyaca ünlü IKEA firması Mamak'ı tercih etti. IKEA artık Mamak'ta hizmet verecek. Rezidanslarda, IKEA'nın yanı sıra Türkiye'nin en büyük yapı marketi, eğlence merkezleri ve hipermarketler faaliyet gösterecek" dedi.

Akgül, proje içerisinde suni karlama yöntemiyle yılın 365 günü kayak yapılacak bir alanın da oluşturulacağını söyledi. Bu tarz bir kayak merkezinin dünyanın sadece 6 ülkesinde bulunduğunu belirten Akgül, "7.'si Ankara'da Mamak'ta olacak. Amaç Mamak'ın çekim gücünü artırmak. Sadece, Ankara'dan değil Türkiye'nin 4 bir yanından ziayertçileri ağırlayacağız" ifadelerini kullandı. Akgül, projede Singapur'daki gibi dev bir akvaryumun da yer alacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 11:46:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 15:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?