20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'a yıldız yağacak!

Mamak’ta tarihi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin perdeleri her akşam ünlü isimler için açılacak.

Mamak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3. Geleneksel Tiyatro Festivali Türk Tiyatrosu’nun dev isimlerini ağırlayacak.

Levent Kırca ve Haldun Dormen gibi ustalar her gün saat 20.00’de Mamaklılar’la buluşacak. “Mamak’ta tiyatro izlemeyen kimse kalmayacak” diyen Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçe halkını ücretsiz gösterilecek oyunları izlemeye davet etti.

3.Tiyatro Festivali

Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin perdeleri usta tiyatrocular için açılacak. Mamak Belediyesi 3. Tiyatro Festivali’nde Türk Tiyatrosu’nun dev isimleri her gün saat 20:00’de Mamaklılar’la buluşacak. Tiyatro festivalinde tüm oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek. Tiyatro severler davetiyeleri, Mamak Kültür Merkezi’nden temin edebilecek.

Çılgın Yenge

Festival, 5 Ocak’ta Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu’nun Çılgın Yenge oyunuyla start verecek. Gösterime girdiğinde büyük beğeni toplayan ve kapalı gişe oynayan kahkaha tufanı Çılgın Yenge’de, Aydan Şener, Abdullah Şahin, Soner Arıca, Fulden Akyürek, Muhlis Asan rol alıyor.

Kibarlık Budalası

Dünya tiyatrosunun en büyük klasiklerinden biri olarak kabul edilen Fransız yazar Molliere’in Kibarlık Budalası da 6 Ocak’ta izleyicilerle buluşuyor. Türk Tiyatrosu’nun ünlü ismi Haldun Dormen’in 8 yıl ara verdikten sonra sahneye tekrar döndüğü oyun olan komedi türündeki Kibarlık Budalası’nda Tarık Pabuççuoğlu ve Ebru Cündübeyoğlu da rol alıyor.

Pembe Kadın

Festivalin 3. gününde ise Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun hazırladığı Pembe Kadın’ın galası gerçekleştirilecek. Mamak Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Kenan Olpak yönetimindeki Kent Tiyatrosu izleyicilere, keyifli bir akşam yaşatacak.

Kırca Yeniden Mamak’ta

Festivalin perdeleri, Mamaklılar’ın gönlünde taht kuran bir büyük ustayla kapanacak. Türk Tiyatrosu’nun dev ismi Levent Kırca, festivalin son günü olan 8 Ocak’ta, Bir Başkadır Benim Memleketim ile Mamaklılar’ın karşısında olacak. İki perde olarak sahnelenen müzikal komedide, Anadolu’da bir düğünden yola çıkarak sınıfsal çekişme irdeleniyor. Oyunda, Kırca’ya, Didem Balçın, Murat Gören, Meral Küçükerol gibi isimler eşlik ediyor.

“Tiyatro İzlemeyen Kimse Kalmayacak”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak’ta tiyatro izlemeyen kimsenin kalmayacağını belirterek, “Geleneksel tiyatro festivalimiz çerçevesinde her yıl Türk Tiyatrosu’nun dev isimlerini ilçe halkıyla buluşturuyoruz. Mamaklılara nezih bir ortamda kültürel etkinliklere katılma imkanı sağlıyoruz. İnsani etkileşimi en yoğun olan sanat dallarından birisi tiyatrodur. Tiyatronun olmazsa olmazlarından biri de seyircidir. Mamaklı bütün tiyatro severleri etkinliklere katılmaya, oyunları izlemeye davet ediyorum” dedi.

“Sanatın Eğitimi Veriliyor”

Kültür ve sanatın önemine de değinen Başkan Şahin, “Sanatta ne eksiklik ne hata vardır. Sanatın dilini herkes, tercümana ihtiyaç duymadan en doğru şekilde anlar. Mamak Belediyesi olarak eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında bir çok ünlü ismin ilk kez sahneye çıktığı tarihi Musiki Muallim Mektebi’ni restore ederek, halkımızın hizmetine sunduk. 1700 kişi bu güzide mekanda sanatın eğitimini alıyor” diye konuştu. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 09:59:41
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 10:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?