19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Mamaklı sporcuların kros heyecanı

Mamak İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Kros Yarışması'nda Mamaklı öğrenciler kıyasıya mücadele verdi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'den aldı. Mamak İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Kros Yarışması'nda öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaşandı. Saime Kadın Koşu Yolu'nda düzenlenen yarışmada Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Özturan, Eski Maratoncu Veli Ballı da öğrencileri yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 225 öğrencinin katıldığı kros yarışmasında Küçük Kızlar 800 metre de Yahya Kemal İlköğretim Okulu'ndan Gül Beyza Cankurtaran, 800 metre Küçük Erkekler de Batuhan İlköğretim Okulu'ndan Oruç Yahya Kuyucaklıoğlu, Yıldız Kızlarda 1000 metrede Duygu Ganime Yıldız, 1000 metre erkeklerde Sıdıka Hatun İlköğretim Okulu'ndan Mertcan Demircier birinci oldu.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, dereceye giren öğrencileri alnından öperek, madalyalarını taktı. Mamak'ta sporun her dalında sporcuya destek veren Başkan Şahin, spor ile sosyal risklerin azaltıldığına dikkat çekti. Sporun insan sağlığına yaptığı olumlu katkıya da vurgu yapan Başkan Şahin, "Spor kişinin beden ve ruh gelişimini sağlar. Mamak Belediyesi olarak, öğrencilerimize sporu sevdirmek, sporu bir yaşam biçimi olarak benimsetmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 13:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?